ULAGANJE OD 24 MILIJUNA KUNA

RADOVI NA IZGRADNJI LABINSKOG DOMA ZA STARIJE POČINJU U TRAVNJU Nova ustanova moći će primiti 50 stalnih i 20 dnevnih korisnika  

| Autor: Branko BIOČIĆ

Predviđeno je 16 jednokrevetnih i 17 dvokrevetnih soba s dodatnom sobom za izolaciju. Moguće je povećanje kapaciteta Doma do 63 stalnih korisnika i 20 dnevnih korisnika, reorganizacijom pojedinih jednokrevetnih soba u dvokrevetne

 

Jučer je u Elektroničkom oglasniku javne nabave objavljen otvoreni postupak za izvođenje radova na izgradnji doma za starije osobe u Labinu. Planirana građevina doma trebala bi biti smještena na definiranoj lokaciji u naselju Stare Kature u neposrednoj blizini zgrade Doma zdravlja u Labinu. Budući Dom za starije kapitalni je projekt Grada Labina čiji se početak gradnje očekuje u travnju, a rok izvođenja radova je 18 mjeseci. 

Oformljen Tim za izgradnju

U pripremi ovog iznimno važnog projekta obavljeno je više detaljnih konzultacija sa stručnjacima, a oformljen je i Tim za izgradnju Doma za starije čiji su članovi predstavnici umirovljenika, ali i struke te predstavnici Grada Labina, Istarske županije i Doma zdravlja Labin. Tim je sudjelovao u prikupljanju podataka za izradu Studije izvedivosti koja je pokazala izvedivost, opravdanost, isplativost i održivost projekta, a izrađivač Studije bila je tvrtka CET d.o.o. iz Rijeke. Kapacitet Doma je 50 stalnih plus 20 dnevnih korisnika.

Predviđeno je 16 jednokrevetnih i 17 dvokrevetnih soba s dodatnom sobom za izolaciju. Moguće je povećanje kapaciteta Doma do 63 stalnih korisnika i 20 dnevnih korisnika, reorganizacijom pojedinih jednokrevetnih soba u dvokrevetne. 

Dom poluotvorenog tipa

Zanimljivo je i kako će se u donjoj etaži nalaziti sobe za smještaj korisnika prvog i drugog stupnja, a u istočnom dijelu etaže bit će odvojen dio za smještaj korisnika četvrtog stupnja (Alzheimerova demencija). Korisnici ovog smještaja imati će direktan izlaz u izdvojeni dio vrta u razini prizemlja.

Na prvom katu nalaze se sobe za smještaj trećeg i četvrtog stupnja s popratnim sadržajima te gerijatrijsko palijativna skrb. Dnevni centar Doma za starije biti će poluotvorenog tipa te će, između ostalog, pružati usluge pripreme i dostave obroka te prijevoza starijih osoba koje nisu redovni korisnici doma.

Procijenjena vrijednost nabave iznosi 24 milijuna kuna bez PDV-a, a natječaj je otvoren do 28. veljače.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom