LABIN

NESTRPLJIVO SE IŠČEKUJE POČETAK RADOVA NA IZGRADNJI DOMA ZA STARIJE: Čeka se odluka Visokog upravnog suda

| Autor: Anđelo DAGOSIN
(Arhiva)

(Arhiva)


Labinski vijećnik Daniel Mohorović (SDP) na posljednjoj je sjednici Gradskog vijeća postavio vijećničko pitanje o najavljenoj izgradnji Doma za starije u naselju Kature pored Doma zdravlja.

- Mislim da smo u mjesecu studenom dobili informaciju da do kraja godine 2020. neće početi radovi na Domu za starije osobe zbog postupka koji se vodi pred Visokim upravnim sudom. Da li je Visoki upravni sud zasjedao na tu temu i da li su donijeli odluku i da li imamo novosti kada počinje gradnja?, pitao je Mohorović.

- Vjerujem da svi skupa, zajedno, strastveno očekujemo tu informaciju, ali moramo biti realni i znamo da smo civilizirana država i da pritisak na sudstvo je sigurno zadnje što jedan Grad Labin u ovom trenutku smije napravit. Postupak je u tijeku. Iščekujemo nestrpljivo, ali dok ne zasjeda Visoki upravni sud mi jednostavno više od toga ne smijemo reći. Čekamo onako kako moramo čekati jer moramo poštivat sve zakone i regulativu Republike Hrvatske. Još malo strpljenja i bit će zadovoljstvo, rekao je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Gradnja doma je stopirana zbog sudskog spora oko parcele na kojoj se trebao graditi, naime, vlasnik susjedne parcele osporava provedenu parcelizaciju te se mora čekati pravorijek višeg suda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of