GRAČIŠĆE

Povezivanje brdovitog područja s desetak raštrkanih sela: REKONSTRUKCIJA CESTE NA PODRUČJU ŠKOPLJAKA

Rekonstrukcija ceste u Škopljaku (M. RIMANIĆ)

Rekonstrukcija ceste u Škopljaku (M. RIMANIĆ)


Odobrena nam je potpora od 2,83 milijuna kuna za rekonstrukciju nerazvrstane ceste Lovrići-Bažoni-Brežani-Matkovići-Poldrugovci duljine 3.100 metara i širine tri metra, kaže općinski načelnik Ivan Mijandrušić

Trenutno se na području Škopljaka u Općini Gračišće izvode radovi na rekonstrukciji nerazvrstane ceste Lovrići-Bažoni-Brežani-Matkovići-Poldrugovci koja će žitelje ovog područje izravno spojiti s općinskim središtem, Gračišćem. Škopljak je brdovito područje koje se proteže sjevernim i istočnim područjem općine Gračišće s desetak raštrkanih sela i zaselaka.

EU program

- U četvrtom pokušaju Općina Gračišće uspjela je na natječaju Programa ruralnog razvoja za mjeru 7.2.2, namijenjenom projektima ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta. Naime, odobrena joj je potpora od 2,83 milijuna kuna za rekonstrukciju nerazvrstane ceste Lovrići-Bažoni-Brežani-Matkovići-Poldrugovci duljine 3.100 metara i širine tri metra, kaže općinski načelnik Ivan Mijandrušić.

To je jedan od značajnijih infrastrukturnih pothvata za Gračišće u posljednjih nekoliko godina. Budući da se radi o vrlo zahtjevnom, strmom flišnom terenu, radovi su prilično zahtjevni jer cesta većim dijelom prolazi brdovitim područjem koje se od Gračišća strmo spušta prema Gologoričkom dolu, prostranoj plodnoj udolini koja spaja nizinske dijelove Gračašćine, Cerovljanštine i Pićanštine. Zbog specifičnosti terena dosadašnja je cestovna mreža Škopljak činila prometno najizoliranijim dijelom Gračaštine. Žitelji većine škopljanskih sela iz svojih domova do Gračišća, kao općinskog sjedišta, morali su voziti cestom kroz selo Zajci na području općine Pićan. Stoga će ova cesta skratiti put od ovih škopljanskih sela do Gračišća, kojemu je na toj trasi najbliže selo Lovrići, a na drugoj strani u Gologrčkim Dolom, općinskom središtu najudaljenije selo Poldrugovci. (M. RIMANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum