LABIN

Održan GASTRO DOMJENAK 2018. - praktični dio završnog ispita za kuhare i konobare


U školskom restoranu i praktikumu ugostiteljstva Srednje škole „Mate Blažina“ održan je već tradicionalan GASTRO DOMJENAK - praktični dio završnog ispita za kuhare i konobare generacije 2017.-2018. kao i svečani prijem za ovogodišnje „zvijezde natjecanja, susreta i smotri“, učenike i njihove mentora, koji su predstavljali Školu na državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama. Ove je godine uspješno labinsku srednju školu predstavilo 177 učenika što je 40,69% učenika i 35 mentora ili 59,32% profesora.
Konobari, kuhari i pomoćni kuhari, njih 18, koji su stekli pravo predstaviti se na praktičnom dijelu završnog ispita predvođeni njihovim mentorima Dorjanom Mohorovićem i Nevijom Gašparinijem uz svoje radove i raznovrsna jela prodefilirali su popraćeni burnim pljeskom prisutnih u novoj radnoj odjeći koju su izradili djelatnici Udruge za zapošljavanje osoba s invaliditetom iz Labina INPROMO u kreaciji Marinele Benazić, njihove voditeljice.
Pozivu su se odazvali na natjecanjima ovjenčani učenici i njihovi mentori te cijenjeni gosti i predstavnici tvrtke VALAMAR RIVIERA i MASLINICA, s kojima Škola kao partner surađuje, i kod kojih je dio učenika obavljalo praktičnu nastavu i ljetnu praksu, a sada im se nudi nastavak karijere u turizmu. Pogotovo onima koji su koristili njihove stipendije. (B. Bi)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini