PODRŽALA HDZ-ove KANDIDATE

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković obišla istarske OPG-ove, vinare i tartufare. Govorila je o velikim ulaganjima Vlade u Istru

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Ministrica Marija Vučković s istarskim HDZ-ovcima u Karojbi

Ministrica Marija Vučković s istarskim HDZ-ovcima u Karojbi


"Stanovnici Istre doista prepoznaju naš rad, jer ova Vlada pruža značajnu podršku Istri kao nijedna do sada. Na području Istarske županije uložena su značajna sredstva u očuvanje radnih mjesta. Obnavlja se prometna infrastruktura i rade projekti koji su stajali desetljećima", izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković nakon današnjeg sastanka s istarskim poljoprivrednicima u Karojbi.

Ministrica je boravak u Istri iskoristila za sastanak s predstavnicima lokanih OPG-ova i tvrtkama koje se bave skupljanjem te preradom tartufa i vinarstvom. Dolaskom u Karojbu dala je snažnu podršku HDZ-ovom kandidatu za načelnika Marku Lakošeljcu koji je ušao u drugi krug za načelnika općine Karojba. Vučković je izdvojila značajna ulaganja Vlade u projekte u kulturi na području Istre.

- Samo iz programa ministarstva poljoprivrede ugovoreno je više od 1,3 milijardi kuna za Istru, dok je iz programa ruralnog razvoja ugovoreno oko 750 milijuna kuna, od čega je isplaćeno blizu 500 milijuna kuna. Što se tiče operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, isplatili smo više od 100 milijuna kuna, a tu je još 500-tinjak milijuna kuna isplaćenih u cijelom mandatu kao potpora koja bi trebala privlačiti poljoprivrednike i jamčiti im sigurnost. Ova Vlada pruža značajnu podršku Istri, ali sve to ne bi bilo dovoljno da HDZ-u Istri nije imao sjajne kandidate, navela je Vučković.

Naglasila je da su birači Istre prepoznali HDZ-ovu narodnjačku i hrvatsku politiku, dodajući da je to politika "privrženosti ostvarivanju gospodarskog napretka ali i poštivanja   regionalnih specifičnosti". Vučković je komentirala i dobar rezultat HDZ-a u Svetom Petru u Šumi.

- Naš načelnik Mario Bratulić i moj posebni savjetnik i dosad je pobjeđivao i puno je učinio na području općine koju vodi. Sveti Petar u Šumi je malena općina, ali itekako prepoznata po kulturnim manifestacijama i podršci obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima kao i po mnogočem drugom, navela je Vučković.

Između ostalog, ministrica poljoprivrede se sastala s istarskim tartufarima, a jedna od tema bila je zaštita istarskog bijelog tartufa.

Idući tjedan planira se sastanak s Upravom koja je nadležna za oznaku izvornosti i zemljopisnog porijekla, a upravo počinjemo s istarskim bijelim tartufom. Održali smo radne sastanke i obišli poljoprivredna gospodarstva u Istri , navela je Vučković koja je jučer posjetila obiteljska gospodarstva Istriangold i Križamn, a obišla je i Agroturizam Tikel i vinariju Kabola.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum