UPRAVA ULJANIKA NE SMIJE SLUŽBENO OTKRITI KOLIKO JE PONUDA INVESTITORA

Končar i Debeljak u utrci za Uljanik, tko je treći - ne zna se


Iz pulskog Uljanika jučer su priopćili da je postupak provođenja dubinske analize za potencijalne investitore u procesu dokapitalizacije i službeno okončan u petak 23. ožujka, te da je u roku u kojem je to bilo predviđeno interes za ulazak u pulsko brodogradilište i sudjelovanje u procesu restrukturiranja dostavljanjem obvezujućih pisma namjere potvrdilo nekoliko mogućih ulagača. Gradonačelnik Pule Boris Miletić bio je konkretniji i izjavio za HRT da su stigla tri pisma namjere.

Zasad je sigurno da se među obvezujućim ponudama našla ona tvrtke Kermas Energija, s obzirom da je vlasnik kompanije Danko Končar to sam potvrdio za Jutarnji list. Jučer je Darko Pappo, član Uprave Brodosplita u vlasništvu Tomislava Debeljaka potvrdio da su i oni dali obvezujuće pismo namjere za predstojeću dokapitalizaciju Uljanika. Tko je treći, za sada se ne zna.

Neobavezujuću ponudu za dokapitalizaciju Uljanika još lani dostavila je Palumbo grupa iz Napulja, a talijanski Fincantierij je u međuvremenu pokazao interes za kupnju samo riječkog 3. maja. Interes za Uljanik je pokazao i Damen Grupa nizozemskog biznismena i milijardera Kommera Damena. Početkom veljače predsjednik Uprave Gianni Rossanda išao je i u goste veleposlaniku Republike Koreje u Hrvatskoj Won Sup Parku, no nije poznato je li ta inicijativa koju su poduprli župan Flego i gradonačelnik Miletić dovela i do nekakvih konkretnih razgovora s korejskim brodogradilištima. Tko god bio strateški partner on dokapitalizacijom ulazi u društvo Uljanik d.d. koje je vlasnik 100 posto pulskog, te 85,5 posto riječkog brodogradilišta, te ostalih društava koja čine Uljanik Grupu. Dokapitalizacija je svojevrsna ulaznica uz koju će s državom krenuti u izradu programa restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta. (M. PAVLOVIĆ, O. ANTEŠIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum