AKTUALNI SAT POREČKOG VIJEĆA

Gdje je nestao balon iz hotela Pical?

Hotel na otoku Sv. Nikola spojen na gradsku kanalizaciju (T. KOCIJANČIĆ)

Hotel na otoku Sv. Nikola spojen na gradsku kanalizaciju (T. KOCIJANČIĆ)


Nalazi se u prostorijama Jedriličarskog kluba Horizont u Peškeri, dok je ostatak tehnike ostao u hotelu Pical. To se nije isplatilo odvoziti dok ponovno ne bude u funkciji. Dometnuo je da je balon tehnički nemoguće montirati na "suhe" sportske terene, kaže gradonačelnik Loris Peršurić

Gdje je nestao skupo plaćeni balon s vanjskog bazena hotela Pical, bilo je jedno od dva pitanja SDP-ovca Gorana Gašparca na zadnjem aktualnom satu Gradskog vijeća Poreča. Grad ili Sportska zajednica Grada Poreča za potrebe plivačkog kluba kupili su balon s ugrađenim sustavom ventilacije i grijanja kojim je natkriven vanjski bazen u tom hotelu.

U međuvremenu, pojasnio je vijećnik u svom pitanju upućenom gradonačelniku Lorisu Peršuriću, skupo plaćeni balon je razmontiran, pa ga je zanimalo gdje se nalazi, u kakvom je stanju i zašto dosad nije montiran negdje drugdje, poput primjerice na nekom teniskom ili rukometnom terenu, što bi zimi dobro došlo djeci za treninge.

Bazen za građane?

Peršurić je odgovorio da se balon nalazi u prostorijama Jedriličarskog kluba Horizont u Peškeri, dok je ostatak tehnike ostao u hotelu Pical. To se nije isplatilo odvoziti dok ponovno ne bude u funkciji. Dometnuo je da je balon tehnički nemoguće montirati na "suhe" sportske terene, poput rukometnog na otvorenom. Gašparac nije htio raspravljati oko toga je li izvedivo ili ne, no dobio je od upućenih informaciju kako navodno postoji interes određene tvrtke za montažu tog balona. Gašparac je naveo da bi volio da se balon upotrijebi. No, gradonačelnik je rekao da ima pogrešne informacije, jer u gradsku upravu nije stigla nikakva inicijativa za montažu balona.

- Brinemo o svim sportovima i sportašima na području Poreča, pa tako i o plivačima, istaknuo je Peršurić dodavši kako je gradska uprava s tvrtkom Valamar Riviera dogovorila da će novoizgrađeni bazen hotela Pical, kad dođe do rekonstrukcije hotela, građani moći koristiti tijekom zime.

Spajanju otoka na kanalizaciju

- Dotad treba čekati. Možemo bazen, naravno, i sami izgraditi, ali znate koliko koštaju izgradnja i održavanje. O svemu konačnu odluku donosi Vijeće, zaključio je Peršurić pitanje balona. SDP-ovca je zanimalo i koliko je bio trošak spajanja hotela na otoku Sv. Nikola na gradsku kanalizaciju, te tko je platio spoj od otoka po morskom dnu do gradske rive, tj. dio od hotela Palazzo do carinskog gata (zbog zahvata riva je na tom dijelu ostala bez palmi), sve šahtove i specijalne pumpe (pod morem i po rivi) do zaključno kod suda, kao i plastificiranje stare cijevi do zgrade suda, što je više od 500 metara dužine.

Peršurić je kazao da je detaljni odgovor na pitanje o spajanju otoka Sv. Nikola na javnu kanalizaciju na prethodnoj sjednici dao direktor Odvodnje, odakle će Gašparacu, najavio je gradonačelnik, stići detaljan odgovor pisanim putem. (T. KOCIJANČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini