ovaj vikend

FESTIVAL SAMONIKLOG BILJA Biljke, radionice i predavači virtualnim putem dolaze u domove

| Autor: Branko BIOČIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Tradiciju treba nastaviti, a Općina, Turistička zajednica i Poljoprivredna zadruga Čepić polje pozivaju sve posjetitelje da ove godine, zbog okolnosti na koje ne mogu utjecati, "urone u drugačije izdanje - u Festival online"

 

Općina Kršan poznata je po organizaciji zanimljivog Festivala samoniklog bilja koji je ove godine 11. put zaredom trebao privući mnogobrojne zaljubljenike u prirodu. Međutim, zbog koronavirusa, Festival je otkazan kao javna manifestacija, ali će ipak biti održan u drugačijem obliku. Naime, ovog vikenda, 25. i 26. travnja, Općina Kršan i njezina Turistička zajednica organiziraju virtualno izdanje Festivala samoniklog bilja.

 Treba znati bilje brati

U subotu, s početkom u 11 sati na Facebook stranici Turističke zajednice općine Kršan održati će se online Festival. Pod sloganom "Treba znati bilje brati" zadnjeg vikenda u travnju, manifestaciju su posjećivali brojni izlagači, kuhari, stručni predavači i izletnici kako bi naučili nešto novo, obnovili stara, zaboravljena znanja ili jednostavno uživali u druženju. Ove godine poštujući odluke Stožera civilne zaštite, Festival dolazi k njima pod motom "Uz nas - samoniklo bilje je on line za Vas“. Tradiciju treba nastaviti, a Općina, Turistička zajednica i Poljoprivredna zadruga Čepić polje pozivaju sve posjetitelje da ove godine, zbog okolnosti na koje ne mogu utjecati, "urone u drugačije izdanje - u Festival online".

- Svake godine priređivali smo mnogobrojna predavanja i stručne radionice posvećene zdravoj prehrani, kozmetici, aromaterapiji, uzgoju i zaštiti samoniklog bilja, branju, prepoznavanju i pripremi začina i čajeva. Proteklih godina održano je više od 100 radionica i predavanja. Osluškujući želje posjetitelja svake godine nudimo sve više sadržaja želeći približiti prirodu i sve ono što nam ona pruža. Svima koji su s nestrpljenjem očekivali ovogodišnje 11. po redu druženje, pružamo mogućnost da budu s nama na drugačiji način te stoga donosimo nekoliko zanimljivih radionica, predavanja i riječi podrške naših sudionika i gostiju koji su se rado pridružili on-line Festivalu, kaže Arijana Brnetić, direktorica TZ općine Kršan. 

Samoniklo bilje online

U ovom izdanju, naglašava, gostovat će Franko Zgrablić, Bruno Fadel i Udruga Martinčica sa svojim članovima, Elza Lipnik, David Skoko, Ivana Vitasović, OPG Boneta, članovi KUD-a Zlatela, nutricionisti i mnogi drugi, navela je Brnetić koja se ujedno željela zahvaliti na višegodišnjoj potpori suorganizatoru, Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije, Ministarstvu turizma, Ministarstvu gospodarstva, Turističkoj zajednici IŽ, kao i ostalim pravnim osobama koje godinama financijski podupiru festival.

- Dobro nam došli i budite s nama ovaj vikend, na našoj FB stranici Krsan Tourist Bord. Provedite virtualno putovanje kroz samoniklo i ljekovito bilje, a dogodine nadamo se druženju na kršanskom Pristavu na način kako smo to činili proteklih deset godina, poručuje Brnetić uz već poznatu "Ostanite doma" i novu krilaticu - "Uz nas - samoniklo bilje je online za Vas".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini