PEROJ: GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA UKLONILA TRI BESPRAVNO PODIGNUTA OBJEKTA

Bageri počeli rušiti kuće u slovenskom vikendaškom naselju


Bageri koje je angažiralo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja za rješavanje ilegalne gradnje opet su na jugu Istre. Danas je, naime, počelo uklanjanje tri bespravna objekta na području Peroja, a u planu je u ovoj fazi srušiti njih 20-ak. Na šumskom području, u vikendaškom naselju, već ujutro su orni radnici s teškom mehanizacijom rušili jedan zidani objekt i više montažnih konstrukcija, pod nadzorom policije i građevinskih inspektora.

"Riječ je o građevinama koje su vlasnici sagradili bez potrebnih odobrenja za gradnju i na području koje je u prostornom planu ucrtano kao izvangrađevinsko područje. Danas će se uklanjati tri objekta i to temeljna ploča s kontejnerom i nadstrešnicom dimenzija 8,5 puta 6,5 metar te 6 puta 3,9 metara, zatim temeljna ploča s barakom tlocrtnih dimenzija 7,20 puta 6,20 metara i stambena građevina dimenzija 8,1 puta 6 metara. Sve troškove rušenja snosit će investitori, odnosno vlasnici", štura je informacija koju smo dobili iz Ministarstva.

?

Šira je priča da se radi o objektima sjeverno od Peroja, na šumskom području, na kilometar zračne linije od Portića, odnosno od mora. Objekti, točnije zidana kućica manja od 50 četvornih metara, kontejner, nadstrešnica i betonske ploče nalazile su se na parcelama od 500-tinjak kvadrata u vlasništvu slovenskih državljana iz Ljubljane, Ljutomera i Ajdovščine, a podignuti su nakon roka za legalizaciju bespravnih objekata, dakle sasvim sigurno nakon što su 2011. načinjene zračne snimke kao podloga za ozakonjenje bespravnih građevina. (Zvjezdan STRAHINJA, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater