U školi do daljnjega nema nastave

U Perušiću dječak u školi prijetio ostaloj djeci po uzoru na strašan zločin počinjen lani u Beogradu

| Autor: Marin Smolčić
(Snimio: N. Mraović)

(Snimio: N. Mraović)


Ispred Osnovne škole u Perušiću jučer se okupilo 30-ak roditeljia koji ne dozvoljavaju svojoj djeci da idu u školu dok institucije ne odrade svoj posao! Roditelji su objasnili da se u četvrtak dogodio incident kada je jedan učenik 6. razreda prijetio ostaloj djeci da je napravio popis drugih učenika i učitelja.  Dječak je pri tome čak spominjao krvavi incident koji se nedavno dogodilo u Srbiji kada je jedan učenik u osnovnoj školi očevim pištoljom ubio devetero djece i školskog zaštitara. Od straha roditelji perušićkih učenika tvrde da neće dopustiti djeci odlazak u školu dok sve institucije ne odrade svoj posao i osiguraju djeci sigurno  školovanje.

Ravnateljica škole Snježana Milković dala je kratku izjavu kako su odmah o svemu izvještene relevantne službe koje odrađuju svoj dio posla, sve institucije su pravodobno izvještene. Do ravnateljice se jutros nije moglo doći, dok je Policijska uprava ličko-senjska medijima dostavila dopis.

(Snimio: N. Mraović)Snježana Milković (Snimio: N. Mraović)

"Vezano za Vaš upit, obavještavamo Vas da su policijski službenici Policijske postaje Gospić zaprimili dojavu ravnateljice odgojno-obrazovne ustanove s njihovog postajnog područja da je jedno dijete izreklo riječi prijetnje koje su uznemirile učenike. 

Policijski službenici su odmah izašli na mjesto događaja i poduzeli sve zakonom previđene radnje i mjere te su o svemu utvrđenom izvijestili sve relevantne institucije kako bi poduzele radnje iz svoje nadležnosti.

Napominjemo da prema hrvatskom zakonodavstvu osoba mlađa od 14 godina ne može biti kaznenopravno odgovorna te zbog zaštite djece nismo u mogućnosti iznositi više detalja provedenih izvida kriminalističkog istraživanja", stoji u policijskom priopćenju.

Od nekolicine roditelja perušićke djece doznajemo kako je riječ o dječaku iz 6. razreda čiji su roditelji od ranije rastavljeni i čiji je očuh nedavno izvršio suicid. Prilikom pretresa dječakovog doma pronađeno je oružje. U OŠ Perušić održan je jutros masovni roditeljski sastanak, pri čemu je odlučeno kako se nastava u školi neće održavati dok se problematični dječak ne isključi iz škole.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater