ove subote

Jubilarna Smotra vina južne Istre i Smotra maslinovog ulja u Vodnjanu

| Autor: Jelena Milović
Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)

Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)


Tradicionalna Smotra vina južne Istre i Smotra maslinovog ulja, koja se ove godine održava jubilarni, 30. put, najavljena je na današnjoj konferenciji za novinare u vodnjanskoj Gradskoj palači. 

Ove tradicionalne manifestacije održat će se ove subote, na Narodnom trgu u Vodnjanu, s početkom u 11 sati, a sve kreće u Zajednici Talijana degustacijom maslinovog ulja i vina. 

- Spoj tradicije i tehnologije pokazao je da je poticanje poljoprivredne proizvodnje na našem području bio pravi potez. Od samih početaka do danas dogodilo se jako puno toga, a ove smotre su najbolja promocija Vodnjana i Vodnjanštine, rekao je vodnjanski gradonačelnik Edi Pastrovicchio.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

S obzirom na jubilarno izdanje obje manifestacije, ove godine će se dodijeliti i posebna priznanja i nagrade maslinarima i vinarima. 

Osim degustacija, održat će se i razna predavanja, koja kreću u subotu od 14 sati. Tako će Marin Krapac govoriti o tome kako smanjiti štete od maslinine muhe, a Marina Lukić govorit će na temu "Trajnost ekstradjevičanskog maslinovog ulja". 

Kroz subotu su najavljene i vođene degustacije, a pred sam kraj, u 17.45 sati, svečano će se u Zajednici Talijana otvoriti izložba "Samo tako... / Soltanto cosi..."

Na smotru su se prijavili maslinari s 83 uzorka maslinova ulja, od kojih su 52 zlatna, 10 srebrnih i četiri brončana. Prijavljenih uzoraka vina je 22, od kojih je 12 zlatnih i 9 srebrnih. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater