Stalni korisnici dobit će društvo u dnevnom centru

Počinju prijave za dnevni boravak u labinskom Domu za starije

| Autor: Branko Biočić
(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)


U novom Domu za starije u Labinu trenutačno boravi više od četrdeset osoba starije životne dobi, uglavnom s Labinštine.

Od danas počinju prijave za uslugu dnevnog boravka koju će koristiti 20 korisnika. Stalni korisnici Doma dobit će tako veće društvo, pa će boravak svima biti još dinamičniji i zanimljiviji. Korisnici Dnevnog centra, koji spavaju i dio dana provode u svojim domovima, dobiti će ne samo kvalitetnu njegu i ugodan prostor za boravak, već i društvo svoje generacije.

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

Tijekom svih radnih dana u tjednu u trajanju od 8 sati dnevno, korisnicima će biti osigurano korištenje ležaja u četverokrevetnoj sobi kao i doručak, međuobrok i ručak te organizirane aktivnosti tijekom dana uz stručnu i drugu pomoć te podršku. Mjesečna cijena usluge čija je svrha zadovoljavanje osnovnih i dodatnih životnih potreba korisnika koje ne mogu biti zadovoljene u obitelji je 250 eura, a obrasci za prijavu bit će dostupni na internetskoj stranici Doma za starije.

Početkom svibnja kreće s radom i usluga pomoći u kući, i to priprema i dostava obroka te nabava lijekova i potrepština. Prednost pri ostvarenju usluge pomoći u kući imaju korisnici kojima je navedeno pravo priznato rješenjem Grada Labina te oni korisnici koji imaju sklopljen ugovor o pružanju usluge pomoći u kući s Udrugom Labin Zdravi grad, zaključno s 31. 3. 2024. Na taj se način želi osigurati kontinuitet usluge pomoći u kući u našoj zajednici.

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

- Dom je pun, korisnici i članovi njihovih obitelji ne kriju zadovoljstvo, a i kadrovski je odlično ekipiran, tako da je s ovim novim korakom otvaranja dnevnog centra sve bliže onaj cilj da imamo jednu od najboljih i najkvalitetnijih ustanova socijalne skrbi u ovom dijelu Hrvatske. Novih dvadeset korisnika u idućim će tjednima dobar dio svog dana provoditi ovdje, u društvu svojih vršnjaka i u sigurnim rukama naših njegovateljica, kazao je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Najavio je da s prvim radnim danom svibnja počinje još jedna dugo očekivana usluga - dostava toplih obroka u domove izvaninstitucionalnih korisnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater