vremenska prognoza za istru

Upaljen Meteoalarm: Zapuhat će umjerena i jaka bura, uz mogućnost olujnih udara

| Autor: Glas Istre, Petar Radovan/Istramet
Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)

Ilustracija (Arhiva Glasa Istre)


"Brutalne temperature vide modeli u nedjelju, nevjerojatno za travanj, ali regija bi mogla i do 33 °C. Klima nam se ubrzano mijenja... sad je već to svima opipljivo", piše Istramet.

(Foto: Istramet)(Foto: Istramet)

Prema prognozi DHMZ-a, danas se može očekivati djelomice sunčano, uz više oblaka na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj mjestimice može pasti malo kiše ili poneki pljusak. Vjetar umjeren do jak sjeveroistočni i sjeverni, na sjevernom Jadranu bura, podno Velebita lokalno na udare olujna. U Dalmaciji umjereno do jako jugo u postupnom slabljenju, navečer i u noći na četvrtak bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 23, u Dalmaciji i do 26 °C.

Za Istru, Kvarner i Dalmaciju upaljen je meteoalarm, te je moguća jaka i olujna bura.

(Foto: DHMZ)(Foto: DHMZ)

Istrametova prognoza za Istru i Kvarner

SRIJEDA - Pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost mjestimične slabe kiše. Zapuhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita uz mogućnost olujnih udara. Jutarnje temperature zraka od 10 do 14 °C, dnevne vrijednosti između 17 i 21 °C.

ČETVRTAK - Djelomice sunčano vrijeme, danju uz postupno smanjenje naoblake. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 10 do 13 °C, dnevne vrijednosti između 21 i 25 °C.

PETAK - Pretežno sunčano vrijeme. Puhat će slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature zraka od 10 do 14 °C, dnevne vrijednosti između 23 i 28 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum