Incident

Incident na sjednici umaškog Vijeća: Vijećnici Anji Žužić zabranjen ulazak, spriječili je redari

| Autor: Zvonimir Guzić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Prije same sjednice Gradskog vijeća Grada Umaga dogodio se kratki incident kad komunalni redari nisu dozvolili vijećnici IDS-DDI-a Anji Žužić da uđe u dvoranu vijećnice gdje se trebala održati sjednica. Kako nam je kasnije objasnio predsjednik Gradskog vijeća Ivan Belušić, vijećnica Žužić je prošlu sjednicu dobila dvostruku kaznu.

"Kad netko tko je izbačen sa sjednice nastavi s provociranjem, dobije još jednu kaznu, odnosno bude isključen i sa sljedeće sjednice, što se i dogodilo vjećnici kojoj je ta druga kazna bila zabrana dolaska na današnju sjednicu. Sve je napravljeno po poslovniku", rekao je Belušić.

(Snimio: Zvonimir Guzić)(Snimio: Zvonimir Guzić)

(Snimio: Zvonimir Guzić)(Snimio: Zvonimir Guzić)

Nakon uvjeravanja zaštitara od strane stranačkih kolega i dijela oporbenih vijećnika Žužić je puštena na sjednicu u svojstvu građanina, ali bez prava glasa. Tijekom aktualnog sata vijećnica je nešto dobacila iz zadnjih redova, nakon čega je bila udaljena sa sjednice. Naknadno smo dobili izjavu i same vijećnice.

"Sramota za demokraciju u Umagu. Na prošloj sjednici sam pitala zašto gradonačelnik ide na sastanke u resorte, sa službenicom grada za vrijeme radnog vremena? Da li on ima ured za primat investitore? Predsjednik Gradskog vijeća nije ni znao zašto me izbacij niti po kojem članku poslovnika, totalno nekompetentna osoba za biti na toj poziciji. A danas su gradski redari dobili nalog da me se ne pusti na vijeće i time krše moja ustavna prava kao građanina i kao vijećnika, ali i ustavna prava svih gađana koji su glasali za mene", stoji u priopćenju vijećnice Žužić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum