UMAŠKI IDS UPOZORAVA

ANJA ŽUŽIĆ: Grad Umag ne čini ništa po pitanju divlje gradnje

U narednim mjesecima vjerojatno će niknuti deseci novih objekata, a sve zbog neefikasnosti i nečinjenja gradske uprave na čelu s Bassaneseom, rekla je Žužić, predsjednica IDS-a Umaga

| Autor: Glas Istre
IDS je priložio i fotografiju bespravne gradnje

IDS je priložio i fotografiju bespravne gradnje


"IDS Umag nije niti može biti imalo zadovoljan onim što Grad Umag čini u borbi protiv bespravne gradnje koja nepovratno uništava naš kraj", istaknula je predsjednica IDS-a Umag Anja Žužić koja smatra da se po tom pitanju sve političke opcije moraju u potpunosti angažirati.

- Problem divlje gradnje može se riješiti, ali za to je potrebno puno političke volje. Ona očito ne postoji u političkom Zagrebu, a još manje u našem Umagu, naglasila je Žužić, navevši da gradonačelnik Bassanese već duže vrijeme ignorira ljude koji očajnički mole pomoć Grada, traže odgovore po pitanju bespravne gradnje, postavljanja kamp kućica i podizanja betonskih zidova po poljoprivrednim parcelama.

Vapaj brojnih sugrađana

- Navikli smo se da gradonačelnik dijeli ljude po stranačkoj pripadnosti stoga nismo, nažalost, ni očekivali da će uključiti ostale stranke u rješavanje ovog problema koji se tiče svih nas. No, neshvatljivo je da gradonačelnik odbija razgovor s građanskim inicijativama te da ignorira vapaj brojnih sugrađana, ističe Žužić i poručuje da je Bassanese uvijek prvi kada treba optužiti druge ili si pripisati zasluge za nešto, a s druge strane, kada on mora preuzeti prave korake, onda mu nema ni traga ni glasa.

Nikakav angažman

- Po pitanju bespravne gradnje naš se gradonačelnik oglasio s tek nekoliko rečenica, reda radi, i to biranim medijima, što s obzirom na težinu problema znači praktički nikakav angažman.

Prema našim saznanjima dopisi građana se redom ignoriraju, kao što je Bassanese osobno odbio zahtjev gradskih vijećnika za tematskom sjednicom na temu bespravne gradnje, pa čak da se o tome govori na Vijeću pod običnom točkom dnevnog reda.

Dok drugi gradovi na sve načine traže moguća rješenja, poput donošenja agrotehničkih mjera, jasno je da Umag debelo kasni u borbi protiv devastacije poljoprivrednog zemljišta. Tek je nedavno izašao natječaj za komunalne redare, ali dok se natječaj provede, zaposle i osposobe osobe, ode nam sezona! U narednim mjesecima vjerojatno će niknuti deseci novih objekata, a sve zbog neefikasnosti i nečinjenja gradske uprave na čelu s Bassaneseom, rekla je Žužić i još jednom pozvala gradonačelnika da problem divlje gradnje stavi na dnevni red.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of