12. IZDANJE POPULARNE MANIFESTACIJE

FOTOGALERIJA / Neradni ponedjeljak i ugodne sunčeve zrake savršeni su mamac na vodnjansku špaletu 

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ


Neradni ponedjeljak i ugodnih 15-ak stupnjeva pod sunčevim zrakama savršeni su mamac za brojne posjetitelje koji su stigli na Stanciju Buršić. No, glava zvijezda 12. izdanja Vodnjanske špalete je njezino veličanstvo - plećka ili špaleta.

Okrenuta nekoliko puta na ugrijanom ulju i servirana uz pet različitih priloga ovaj je obrok danas privukao u Vodnjan mnoge Istrane, ali i njihove goste koji su uskršnje blagdane odlučili provesti na poluotoku.

Po cijeni od 10 eura špaleta se nudi uz fritaju sa šparugama, kapuz s pancetom, palentom sa začinskim biljem, maneštrom s komadićima pršuta i fužima sa šugom.

Kako to biva svakog Vazma u Istri tako je danas kolač dana - friško spremljena domaća pinca. Uz to, posjetiteljima je od jutarnjih sati ponuđeno 13 zabavnih programa: hedonističko-rekreativne utrke Špaleta Run i Teći Ići Mići, jahanje konja, vožnja buggya, skakanja u vrećama, vožnja u karioli. Nude se degustacije koktela od maslinovog ulja, domaćih fritula s raznim preljevima i domaći sladoled.

Nastupaju Serđo Valić i Drago Rivić, a svoj kutak imaju i proizvođači rukotvorina i suvenira te automobili iz ponude Porsche Inter Auto.

Organizator je vodnjanska Turistička zajednica u suradnji s obrtom Pršutarna i stancija Buršić, a koje zabavu priređuje na svojem imanju te u Konobi Buršić spravlja 3.000 obroka u što je uključeno 60 špaleta.

Svečano otvorenje je previđeno za 13 sati, a nakon toga i nagrađivanje najboljih istarskih špaleta. Nakon lanjskih devet natjecatelja, ove godine javilo njih osam za titulu najbolje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of