Uskršnja marenda u fažani

FOTOGALERIJA / Pinca duga 30 metara ekspresno razgrabljena s blagdanskog stola

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


Velika pinca od kakvih 30 metara dužine jutros je ekspresno razgrabljena s blagdanskog stola na fažanskom Trgu sv. Kuzme i Damjana. Ondje je, već tradicionalno, održana uskršnja marenda u organizaciji Turističke zajednice Fažane, Općine Fažana i Fažanske Župe koju je nakon jutarnje mise blagoslovio župnik Ilija Jakovljević.

Uz njega su Uskrs brojnim posjetiteljima - mještanima i gostima, čestitali načelnik Fažane Radomir Korać te direktorica TZ Fažana Melita Peroković. Na suncem okupanoj fažanskoj rivi koju su ovom prigodom krasile velike pisanice i uskršnji motivi, nudila se, uz nezaobilaznu pincu, i tek pripremljena špaleta s jajima, fritaja s mladom kapulom i pancetom, kuhana šunka, jaja, bakalar i rotkvice.

- Ovo je najbolja pinca ikad! Ne propuštamo doći, svake godine smo tu upravo zbog te pince koja je stvarno jedinstvena, kaže nam gospođa Nadica koja je u Fažanu stigla u pratnji školske prijateljice Mirjane.  
- Evo, uspjela sam u zadnji čas dobiti jednu malu fetu pince. Vani je jako lijepo, ambijent je odličan i uvijek se odazove puno ljudi, kaže nam Mirjana koja je Uskrs provela u društvu svoje unuke.

- Trg je krcat ljudima što nam je izuzetno drago jer uskrsne blagdane treba prvenstveno podijeliti sa svojim bližnjima i dragim nam, kako mještanima tako i gostima. Zahvaljujemo našoj pekari (Fine Food Family, nekadašnji Nello) koja nas vjerno prati već desetak godina i iz godine u godinu dodatno nas oplemenjuje sa sve dužom i dužom pincom. Ove godine bila je dugačka oko 30 metara, bila je izuzetno dobra i nestala je u trenu, rekla je direktorica Peroković.

Uz Puležane i Fažance, rivom su prošetali i gosti iz susjedne nam Slovenije. Neki od njih ovaj događaj posjećuju svake godine, dok su Helena i Franc na ovoj uskršnjoj manifestaciji tek prvi put.

-Probali smo pincu i moram reći da je krasna i čudesna. Mi kod kuće pripremamo poticu, a jeli smo i šunku, hren i jaja. Stigli smo jučer, ali inače je kod nas tradicija da smo za Uskrs doma. Bit ćemo ovdje jednu sedmicu. Jučer je bilo malo oblačno, tako da nam je drago da nas je danas poslužilo sunce, rekli su nam Helena i Franc iz Ljubljane.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum