na trgu Sv. Kuzme i Damjana

U ponedjeljak tradicionalna marenda uz veliku pincu: Za Uskrs se u Fažani očekuje tisuću gostiju

| Autor: Doria Mohorović
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


Očekujemo da će u Fažani za Uskrs biti oko tisuću dolazaka gostiju i tri do četiri tisuće ostvarenih noćenja. Premda je Uskrs nešto ranije nego prošle godine i premda veliki turistički subjekti još uvijek nisu otvoreni, odnosno otvaraju se tek neposredno prije 1. maja, već sada imamo puno više gostiju, i stacionarnih, ali i više posjetitelja u Nacionalnom parku Brijuni nego što je to bilo prošle godine. Što se tiče naše uskrsne manifestacije, mislimo da će biti izuzetno veselo pa pozivamo sve da dođu, poručila je Melita Peroković, direktorica Turističke zajednice Općine.

Najviše gostiju se ipak očekuje u ponedjeljak kada će se na trgu Sv. Kuzme i Damjana pripremati tradicionalna uskrsna marenda uz veliku pincu. Peroković nam otkriva da su najave za cijelu turističku sezonu izuzetno dobre.

- Već smo lani imali rekordnu sezonu, ostvarili smo 5 posto više noćenja nego rekordne 2019. godine. Naši veliki subjekti već tradicionalno imaju izrazito dobru popunjenost. Mislimo da će njihov kapacitet biti popunjen na razini prošle godine. Privatni iznajmljivači kažu da je booking puno bolji nego prijašnjih godina u ovo vrijeme i da sezona kreće sve ranije. Isto tako valja reći da je Fažana po svojim kapacitetima, po nama, došla do gornje granice održivosti. Iz godine u godinu rasli su kapaciteti u privatnom smještaju, a ove godine se taj skok nije desio, tako da smatramo da je to samo povećanje kvalitete na području Općine Fažana, pojasnila je Peroković dodajući pritom da svake godine predsezona kreće sve ranije.

- Granica se pomiče i gosti dolaze sve ranije, što nas jako veseli. To i jest jedan od naših ciljeva; produžiti glavnu sezonu i rasteretiti udarne mjesece, odnosno srpanj i kolovoz, a zbog čega kreiramo dodatne sadržaje i atrakcije, kazala je direktorica fažanskog TZ-a.

Uskrsna manifestacija u organizaciji Fažanske župe, Općine Fažana i Turističke zajednice Općine Fažana, a čiji je središnji događaj bogat program na Uskrsni ponedjeljak, započela je prošle nedjelje Cvjetnicom i misom bdijenja.

- U ponedjeljak pozivamo sve da dođu i prošeću našom fažanskom rivom koja će biti ukrašena velikim uskrsnim jajima i različitim simbolima Uskrsa. U 10 sati započinje uskrsna misa, a u 10.30 sati sve posjetitelje i drage goste ponudit ćemo uskrsnom marendom. Bit će tu naša već tradicionalna velika pinca, koja je prošle godine bila duža od 20 metara, i sve ostalo što čini uskrsni doručak - od kuhane šunke, jaja i rotkvica do pisanica, fritaje s pancetom i kobasicama… Pozivamo sve da nam se pridruže i u popodnevnim satima, od 16 sati nadalje pripremamo tradicionalne igre i kreativne radionice namijenjene djeci i odraslima. Bit će tu natjecanje u tucanju i pičenju jaja, različite radionice i igre, a nakon toga ćemo s djecom ići u potragu za uskrsnim jajima. Nadamo se da uskrsni zec neće razočarati djecu ni ove godine, rekla je Peroković pa naglasila da očekuju izuzetno velik odaziv, kao i da se nadaju povoljnoj vremenskoj prognozi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum