REAGIRANJE ELVISA MILETE

Naveli ste pogrešne činjenice, uredno plaćam mjesečnu naknadu komunalnom poduzeću

Elvis Mileta (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Elvis Mileta (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Jedan od temeljnih postulata novinarstva odvajkada jest pokušati se informirati o činjenicama, po mogućnosti na više strana.

Pokušati ne znači i uspjeti, no vi nažalost niste ni pokušali. To znači da niste dorasli poslu koji obavljate, i da ste se svojom današnjom objavom (15. veljače 2023.) u Glasu Istre u svojstvu glavnog urednika (u impresumu tiskanog izdanja ste navedeni kao glavni urednik) bjelodano izložili kao nedvojbeno pogrešna osoba na tom mjestu.

Naveli ste pogrešne činjenice i temeljem toga tražim javnu ispriku već sutra, s obzirom da imate svakodnevni tzv. komentar u vašem tiskanom dnevniku. Isprika mora biti u formatu i opsegu identičnom onome u kojem ste me oblatili tragom pogrešno utvrđenih činjenica, koje su osnova vašeg napisa. Pogrešnu činjenicu ste naveli i u naslovu vašeg komentara pa čak i na naslovnici današnjeg broja, pa ćete i na tom mjestu u donjem lijevom kutu sutra smjestiti ispriku upućenu osobno meni, s mojim prezimenom bez pridjeva i psovačkih glagola.

Naime, pogrešno ste naveli činjenicu da ja ne plaćam mjesečnu naknadu za pražnjenje smeća komunalnom poduzeću Contrada grada Vodnjana. To ne odgovara istini, ja uredno plaćam mjesečnu naknadu komunalnom poduzeću u iznosu od 8,5 eura po uplatnici. U okviru te naknade imam pravo na dva pražnjenja zelene kante mjesečno, a svako prekoračenje tog broja naplaćuje se naknadno.

Drugim riječima, imao sam pravo u prošloj godini na 24 pražnjenja zelene kante, a nisam iskoristio nijedno jer mi je kanta do kraja godine ostala nenapunjena. Takva, jer razvrstam svoj otpad u plave, žute, zelene i crvene vreće, koje djelatnici Contrade uredno odnose prema utvrđenom rasporedu. Vaše vrijedonosne sudove ostavljam vašoj savjesti, svijesti i čitateljima, no kako ste ih u komentaru naveli, tako tražim da navedete i moje.

Što se pak činjenica tiče, tu je stvar besprijekorno jasna i čista. Pogrešno navedenom osnovnom činjenicom o navodnom neplaćanju odvoza smeća, doveli ste moj osobni i profesionalni integritet u temeljni upit, a u to ste umiješali i našeg najvećeg i jednog od najpoznatijih svjetskih edukatora i astronoma g. Korada Korlevića. Ovo ne samo da je bilo nisko, već je i duboko nepravedno prema tom plemenitom čovjeku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini