ODLUKE OPĆINE MEDULIN O PRIKUPLJANJU OTPADA I KAŽNJAVANJU PREKRŠITELJA

Kazne za uništavanje kanti do 1.875 kuna


Osim odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada, Općinsko vijeće Medulina usvojilo je i odluku kojom je predviđeno kažnjavanje onih koji namjerno oštećuju spremnike za otpad ili na drugi način krše propise, pa je tako za odlaganje u nepripadajuće spremnike predviđena kazna od 200 kuna, što s PDV-om od 25 posto iznosi 250 kuna.

Oštećivanje i skidanje naljepnica s barkodom kaznit će se sa 75 kuna, dok onima koji odjave uslugu odvoza, a koriste nekretnine sljeduje kazna od 625 kuna. Jednak iznos platit će i oni koji ne koriste nekretninu, ali nisu dostavili dokaz - obračun potrošene električne energije. Za uništavanje spremnika, ovisno o njihovoj veličini, predviđene su kazne od 250, 375 i 1.875 kuna.

Što kada netko treći ošteti kantu?

Odlukom o prikupljanju otpada uz ostalo su određeni kriteriji obračuna otpada, veličina spremnika te učestalost odvoza. O otpadu u medulinskoj općini skrbi komunalac Med eko servis koji će svoju uslugu prikupljanja i odvoza komunalnog otpada obračunati prema volumenu otpada. Prema odredbi, cijena će, osim količine miješanog komunalnog otpada, sadržavati i tzv. minimalnu javnu uslugu, odnosno fiksni trošak, te ugovornu kaznu. No, u Med eko servisu još nisu definirali što će sve potpasti pod fiksni trošak. To će se, prema riječima člana Uprave Enca Crnoborija, znati za oko mjesec dana. Kad je riječ o "cijeni kazne", mnogi su zabrinuti jer će, ni krivi ni dužni, morati plaćati ukoliko im netko treći ošteti kantu koju su zadužili, iako Crnobori uvjerava da će to kontrolirati komunalni redari. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini