VUKOVAR

Počinje obnova zgrade Interventne policije u Vukovaru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Počinje obnova objekta Interventne policije u Vukovaru, u utorak je potpisan ugovor o radovima od ukupno 6,5 milijuna kuna, prva faza bit će gotova do ožujka 2020., nakon čega će iz sadašnjeg sjedišta u Nuštru u Vukovar biti preseljeni pripadnici županijske Interventne policije.

 Ugovor o izvođenju radova potpisali su danas u Vukovaru potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović i direktor vukovarske tvrtke „Planum gradnja“ Đuro Bamburić.

 Prva faza radova, vrijedna 3,5 milijuna kuna, uključuje obnovu podruma, prizemlja i prvog kata zgrade nakon čega bi 100-tinjak pripadnika Interventne policije Vukovarsko-srijemske županije uselilo u objekt, a radovi bi se potom nastavili na uređenju drugoga kata i potkrovlja.

 Ministar Božinović izjavio je kako je zadovoljan što projekt uređenja objekta i preseljenja Interventne policije u Vukovar ide svojim tijekom, zahvalivši se Ministarstvu državne imovine koje je zgradu u Vukovaru u svome vlasništvu prenijelo na MUP.

 „Postoji posebna veza između Vukovara i MUP-a. Nedavno smo odali pijetet za 97 poginulih policajaca u Vukovaru i siguran sam, kada bi mogli, i oni bi bili sretni što se premješta iz Nuštra najsnažnija i najobučenija postrojba koju hrvatska policija ima na područje grada Vukovara. To je i zahvala MUP-a gradu Vukovaru na svemu što je učinio u Domovinskom ratu, što su učinili hrvatski branitelji, među njima i brojni policijski službenici, počevši od Blage Zadre pa nadalje“, rekao je Božinović.

 

Penava: Izniman iskorak za grad Vukovar 

 Zahvalio je i gradu Vukovaru i gradonačelniku Ivanu Penavi što sudjeluju u realizaciji projekta.

 Ministar Božinović istaknuo je da će realizacijom projekta biti zadovoljni i stanovnici Vukovara. Jer, imati interventnu policiju na području grada, dodao je, predstavlja značajan iskorak prema osiguranju onoga što je policijski posao, prvenstveno javnog reda i mira i sigurnosti svih ljudi.

 „Ovo je izniman iskorak za grad Vukovar jer na područje grada dolazi stotinjak interventnih policajaca. To znači i doseljavanje novih mladih obitelji u grad, ali i povećanu sigurnost što grad kao sjedište Vukovarsko-srijemske županije, sigurno dobiva s ovakvom vrhunskom postrojbom“, izjavio je nakon svečanog potpisivanja sporazuma vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of