SUSJEDI U VELIKIM PROBLEMIMA

KORONAVIRUS SVE VEĆA PRIJETNJA: U Italiji broj oboljelih enormno raste. Hrvatska razmišlja o novim mjerama. "Apeliramo na ljude da se strogo pridržavaju svih uputa" 

| Autor: Portal Glas Istre

U Italiji se koronavirus širi ogromnom brzinom, mnogo brže nego što je to bio slučaj u Kini. Tamo je, proporcionalno, u samo 9 dana narastao broj oboljelih kao u Kini u 42 dana, rekli su upravo iz hrvatskog stožera za koronavirus.

Iz hrvatskog stožera to su notirali, rekli da nije dobro i da bi Hrvatska mogla uskoro primijeniti strože mjere zaštite.

Kako je objašnjeno, nema dovoljno podataka da bi se dokučilo zašto se u Italiji događa to što se događa, a jedna mogućnost jest da se bolest počela širiti i prije nego što se ustanovilo da je ona tamo došla.

Na pitanje ako se razmišlja o zabrani ulaska u Hrvatsku, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je rekao da ne bi govorio o novim mjerama. 

Europska unija podigla je razinu opasnosti s umjerene na umjereno visoku.

"Apeliramo na naše građane da se strogo pridržavaju mjera prevencije, pranja ruku i samoizolacije. Od poslodavaca zahtijevamo da se strogo pridržavaju mjera koje su na snazi. Ako se ovo u Italij nastavi, prepisat će se mjera samoizolacije za sve koji se vraćaju iz zahvaćenih područja", rečeno je na pressici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater