U JAKOJ KONKURENCIJI

Hrvatska u Quebecu proglašena TURISTIČKOM DESTINACIJOM GODINE

Nagradu je preuzela Ina Rodin, direktorica HTZ-ovog ureda u New Yorku

Nagradu je preuzela Ina Rodin, direktorica HTZ-ovog ureda u New Yorku


Pretekli smo jaku konkurenciju, Kanađanima omiljene Portugal, Meksiko, Kubu i Dominikansku Republiku

Hrvatska je proglašena destinacijom godine u izboru Udruženja putničkih agenata Quebeca (L'Association des Agents deVoyages du Québec - AAVQ), u jakoj konkurenciji s Portugalom, Meksikom, Kubom i Dominikanskom Republikom. Na šestoj po redu dodjeli nagrada "Uni-Vers" u Théâtre Rialto u Montréalu nagradu je preuzela Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku koje pokriva i tržište Kanade.

- Potvrda je to odlične pozicije naše zemlje na tržištu Kanade, s kojeg smo u dosadašnjem dijelu godine ostvarili više od 170 tisuća dolazaka i 470 tisuća noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 24 posto u dolascima i 18 posto u noćenjima. Dodatni značaj ove nagrade je što ju dodjeljuju profesionalci iz turističke industrije, odnosno predstavnici putničkih agencija i turoperatora, ali i na temelju glasova opće publike i ljubitelja putovanja, komentira direktor HTZ-a Kristjan Staničić. Naglašava da je još snažnije pozicioniranje Hrvatske na dalekim tržištima među ključnim strateškim ciljevima u idućoj godini.

Ina Rodin za iduću godinu najavljuje minimalno 20 posto rasta putovanja u Hrvatsku s kanadskog tržišta. Procjene se, kaže, temelje na prognozi oporavka tamošnjeg gospodarstva, snažnom doprinosu direktnih letova koji povezuju Toronto sa Zagrebom i Splitom te općenitom rastu interesa za putovanjima u Hrvatsku.

Udruženje putničkih agenata Quebeca (AAVQ) utemeljeno je u lipnju 2011. kao neprofitna udruga s besplatnim članstvom za sve u putničkoj industriji s ciljem zaštite i unaprjeđenja zakonskih prava članova, kao i poticanja kvalitete rada i zadovoljnih klijenata. (D. P.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum