Promjena u upravi ENNA-e

Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju

| Autor: Glas Istre
(Arhiva Novog lista)

(Arhiva Novog lista)


Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis d. o. o. (ENNA)
zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, pri čemu nastavlja svoju suradnju s Pavlom Vujnovcem u području međunarodnih odnosa.

Prije karijere u ENNA-i, Sabina Škrtić je gotovo dvadeset godina obnašala različite upravljačke funkcije u privatnom i javnom sektoru, a od 2017. godine aktivno sudjeluje u stvaranju jednog od najvećih poslovnih sustava u Hrvatskoj. ENNA je u tom razdoblju započela značajna ulaganja te provela intenzivnu diverzifikaciju poslovanja, s razvojem novih poslovnih segmenata i jačanja divizija logistike, transporta, obnovljivih izvora energije i hrane.

Komentirajući odlazak iz Uprave, Škrtić je istaknula kako je zahvalna na pruženim prilikama te da je ponosna na sav posao koji je odrađen u zadnjih sedam godina.
– Svjedočila sam, a nadam se i doprinijela, značajnom poslovnom rastu ENNA-e posljednjih godina i kreiranju kompanije koja je potpuno okrenuta zelenoj agendi i održivom razvoju. Sad je vrijeme za nove poslovne izazove, a nastavljam nositi sa sobom neizbrisiv osjećaj ponosa i zahvalnosti prema svima s kojima sam imala čast surađivati – istaknula je Sabina Škrtić.

Predsjednik uprave ENNA-e Boštjan Napast zahvalio je Sabini Škrtić na godinama predanosti i posvećenosti razvoju kompanije te joj poželio puno uspjeha u novim profesionalnim izazovima, dok je vlasnik Pavao Vujnovac istaknuo kako je bila dijelom tima koji je razvio inovativnu poslovnu platformu koja je omogućila izgradnju novih poslovnih divizija i pokretanje velikog investicijskog ciklusa.

– Sabina Škrtić bila je iznimno važna za oblikovanje puta kojim se ENNA danas kreće. Ugradila je svoju stručnost i predanost u rast koji je posljednjih godina kompanija ostvarivala, što su uvijek prepoznavali naši zaposlenici i partneri. Kompanija je nedavno završila svoj prvi strateški ciklus te sad intenzivno nastavlja razvoj projekata u obnovljivim izvorima energije, distribuciji i proizvodnji hrane, a osobito u logistici, pri čemu
se ističe projekt Rijeka Gateway vrijedan 480 milijuna eura – dodao je Vujnovac.

Uz Rijeka Gateway koji razvija s Maerskom, ENNA nastavlja s realizacijom ostalih projekata vrijednih preko milijarde eura, kao i s razvojem novih korporativnih struktura te pripremama za prvu javnu ponudu dionica na tržištu kapitala (IPO).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of