hotel pula

18. Festival matematike u Puli: Sudjeluje preko 700 učenika iz cijele Hrvatske

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Vedran Karuza)

Ilustracija (Snimio Vedran Karuza)


U pulskom hotelu Pula, 3. svibnja, u 10 sati, započet će 18. Festival matematike, koji je i ove godine okupio učenike osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Sudjelovat će preko 700 učenika i 200 mentora.

Kroz jednodnevno druženje velikih i malih matematičara održat će se ekipno natjecanje "Ekipa za 5+", za učenike osnovnih škola u kategorijama PIKO, MIKRO i MEGA, te učenike srednjih škola u kategoriji GIGA i TERA i smotra istraživačkih radova, malih znanstvenih projekata "matematika+" s temom Svjetlost.

Usporedno će se održavati i društvene igre pod vodstvom udruge Zaigrana koza.

Organizator Festivala je Matematičko društvo "Istra" uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, Zajednice tehničke kulture Grada Pule i Istarske županije, Turističke zajednice Grada Pule, udruge Zaigrana koza, Hrvatskog matematičkog društva, izdavačkih kuća Školska knjiga i Alfa.

Od 9 do 10 sati trajat će prijave i okupljanje svih natjecatelja, od 10 do 12 natječu se osnovnoškolci za Ekipu za 5+ i srednjoškolci na smotri Matematika+, od 14.30 do 16.30 se zamjenjuju pa tako srednjoškolci sudjeluju u natjecanju za Ekipu, a osnovnoškolci nastupaju na smotri. Od 17.30 do 18 traje dodjela nagrada.

Društvene igre trajat će veći dio dana, od 14.30 do 20 sati.

Više informacija o natjecanju može se naći na linku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of