uputio brzojav sućuti jelićevoj obitelji

Jandroković: Jelić je bio zastupnik prvog saziva Sabora kada su donesene povijesne odluke

| Autor: Hina
(Snimio: Davor Kovačević)

(Snimio: Davor Kovačević)


Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u četvrtak je uputio brzojav sućuti obitelji Ive Jelića, bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a u prvom sazivu Hrvatskoga sabora, kada su donesene neke od povijesnih odluka za Hrvatsku, zbog čega je dobio i Povelju Hrvatskoga sabora.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku gospodina Ive Jelića te Vam uime Hrvatskoga sabora i osobno, s dubokim suosjećanjem izražavam iskrenu sućut.

Gospodina Jelić pamtit ćemo kao zastupnika u prvom sazivu Hrvatskoga sabora, kada su donesene neke od povijesnih odluka vezanih za stvaranje samostalne i suverene hrvatske države, zbog čega je dobio i Povelju Hrvatskoga sabora", istaknuo je Jandroković u brzojavu sućuti obitelji Jelić. 

Predsjednik Hrvatskog sabora istaknuo je kako Ivo Jelić u osobito teška, ratna vremena za Hrvatsku, nije odustajao od snažne vjere u demokratske vrijednosti i za njih se uvijek predano zauzimao.

Isticao se kao čovjek iznimnog integriteta, poštenja i osobne etike, vrijedan istinskog divljenja svojih prijatelja i kolega u Hrvatskom saboru.

"Uvjeren sam da Ivo Jelić u jednako živom sjećanju ostaje i brojnim naraštajima učenika i studenata kojima je kao vrsni profesor prenosio bogatstvo svog znanja u dubrovačkoj srednjoj školi te na Pomorskom fakultetu", istaknuo je Jandroković u brzojavu sućuti obitelji Jelić.

Ivo Jelić, zastupnik iz prvog saziva Hrvatskog sabora i jedan od utemeljitelja HDZ-a u Dubrovniku, ugledni dugogodišnji profesor, umro je u 82. godini, a izraze sućuti, u svoje osobno i u ime HDZ-a, uputio je ranije danas i predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum