ZAGREB

Bandić uputio sućut obitelji Lustig

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je u četvrtak telegram sućuti obitelji preminulog istaknutog filmskog producentai oskarovca Branka Lustiga istaknuvši kako je otišao počasni građanin Zagreba, promicatelj demokratskih vrijednosti, tolerancije i razumijevanja među različitima.

S velikom tugom primio sam vijest o smrti velikana koji je prije svega bio velik čovjek - čovjeka iznimna znanja, iskustva i nevjerojatne biografije. Koračajući zagrebačkim ulicama, s njim je, ruku pod ruku, hodala dobrota, navodi Bandić u telegramu.

"Otišao je bard hrvatske i zagrebačke kulturne scene, moj veliki prijatelj, čovjek iza kojega ostaju velika djela i neizbrisiv trag u srcima svih koji su imali čast poznavati ga, razgovarati s njim, osjetiti dubinu ljudskosti kojom je zračio i kojom je osvajao", kaže Bandić.

U ovome trenutku osjećam obvezu naglasiti da sve na čemu smo zajednički radili, da sve ono što je započeo i što mu je mnogo značilo - ide dalje. I Dani židovskog filma i Muzej tolerancije i Spomenik žrtvama holokausta, poručio je Bandić u telegramu sućuti obitelji Lustig.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini