ZIMA USRED PROLJEĆA

VIDEO / "Kao da je Božić": Noćas je padao prilično jak snijeg, na autocestu A6 noćas izašla i zimska služba

| Autor: Novi list
(Screenshot HAK / Platak / IstraMet)

(Screenshot HAK / Platak / IstraMet)


Na području Gorskog kotara noćas je padao snijeg, a na mjestima je došlo i do stvaranja pravog snježnog pokrivača.

Prekrio je i goranski dio autoceste A6 Rijeka-Zagreb, ali djelatnici zimske službe su prošli ralicama i do jutros nema ograničenja u prometu.

Snijeg je pao i na Platku i Učki, a ima ga i u dijelovima Like.

Promjenjivo i svježe vrijeme, uz povremenu kišu i snijeg u gorju, trebalo bi se zadržati do petka. Stvaranje snježnog pokrivača mjestimično je moguće još danas i sutra, a osjetno toplije vrijeme čeka nas od vikenda.

Susnježica i snijeg

"U utorak prijepodne na istoku Hrvatske djelomice sunčano. Poslijepodne i navečer uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, ponegdje i izraženijih. Puhat će povremeno umjeren jugoistočni vjetar. Jutarna temperatura od 4 do 6 °C, a najviša dnevna između 17 i 20 °C.

Niža temperatura zraka bit će u središnjoj Hrvatskoj, gdje će uz promjenjivu naoblaku ponegdje biti kiše, pa i u obliku pljuskova. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Na sjevernom Jadranu promjenjivo, a u Gorskome kotaru i Lici i pretežno oblačno. Uz obalu će biti kiše, pa i u obliku pljuskova, a u gorju uz kišu mjestimice susnježica i snijeg, uz stvaranje snježnog pokrivača. Uz obalu će ujutro puhati umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura. Dnevna temperatura zraka od 2 do 7 °C, a na moru između 12 i 15 °C.

U Dalmaciji nestabilno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, a moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme. Vjetar umjeren do jak jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura od 5 do 8 °C, uz obalu između 11 i 13 °C, a najviša dnevna od 16 do 19 °C.

Podjednaka temperatura zraka bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će uz promjenjivu naoblaku biti pljuskova. Puhat će umjereno do jako jugo i južni vjetar."

Temperatura zraka u porastu

"Idućih dana u unutrašnjosti promjenjivo, mjestimice s kišom, a u Lici i Gorskom kotaru padat će susnježica i snijeg, uz stvaranje snježnog pokrivača. U petak više sunčanih razdoblja, a kiše će još biti uglavnom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Temperatura zraka u postupnom porastu.

Na Jadranu također nestabilno, često s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito izraženijih u srijedu. Puhat će većinom umjeren jugozapadnjak i jugo, koje u petak mjestimice može biti i jako", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini