općina plitvička jezera

Uspješna turistička godina koja najavljuje i dobar nastavak

| Autor: Marin Smolčić
(Snimio: Marin Smolčić)

(Snimio: Marin Smolčić)


Ovih dana je NP Plitvička jezera ogrnulo tek ponešto snijega, malo za skijanje, ali dovoljno da bi se sanjkalište Sportskog centra "Mukinje" orilo od dječjih glasova. U ovom dijelu Like veljača se često "ogrne" snijegom i tada u ovaj Sportski centar obično nahrupe mnogi ljubitelji skijanja i sanjkanja. Uglavnom su to zaljubljenici snježnih radosti s područja dalmatinskih gradova.

Zahvaljujući potvrdama po kojima je iza Općine Plitvička jezera u turističkom smislu jedna izvrsna godina, iz Turističke zajednice općine Plitvička jezera i od direktorice Josipe Kukuruzović dobili smo potvrdu ovih rezultata.

-Na području općine Plitvička jezera ostvareno je prošle godine 398 224 noćenja. Ovu godinu smo započeli s manjim brojem domaćih gostiju u odnosu na isti period siječnja 2023. godine. Ipak možemo biti zadovoljni s brojem stranih gostiju koji je u ovom periodu ipak nešto veći. Za ovakvu statistiku zasigurno su zaslužne vremenske prilike, koje nam s manje snijega donose i manji broj domaćih gostiju, a povećava se broj stranih gostiju koji nesmetano mogu u obilazak NP Plitvičkih jezera.

Ostvarena ukupna noćenja u siječnju 2023. iznose 4.625 (domaćih 3200) noćenja, a siječanj 2024. donio je 4.292 noćenja (domaćih 2558 gostiju). Gledajući po nacionalnoj strukturi najviše noćenja su inače ostvarili gosti iz Njemačke, SAD, Francuske, Italije i Nizozemske. Pri tome je i dalje je najviše noćenja ostvareno u privatnom smještaju tj. objektima u domaćinstvu, a zatim slijede kampovi i hoteli, rekla nam je   je Josipa Kukuruzović, direktorica Turističke zajednice općine Plitvička Jezera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater