potražnja za sezonskim radnicima

Posjeta za gotovo trećinu bolja od lanjske, u NP Plitvička jezera se nakon korona-stanke vraćaju gosti s Dalekog istoka

| Autor: Marin Smolčić
Nacionalni park Plitvička jezera (Snimio Marin Smolčić)

Nacionalni park Plitvička jezera (Snimio Marin Smolčić)


NP Plitvička jezera nedavno je objavio III. ovogodišnji natječaj za prijem sezonskih radnika u mnogim zanimanjima. Netom uoči objave ovoga natječaja Park je tražio oko 120 djelatnika, uglavnom ugostiteljskog profila.

Nakon 10 dana od objave natječaja situacija se po tome pitanju znatno poboljšala. Potvrdio nam je to Tomislav Kovačević, ravnatelj JU NP Plitvička jezera.
-Javilo nam se 50-ak sezonskih radnika koji su zadovoljili zadane kriterije. Na taj je način ostalo nepopunjeno oko 70 pomoćnih sezonskih radnika. Budući smo se dobro organizirali i ekipirali, nove natječaje za sezonske radnike u 2023. godini više nećemo objavljivati, naglašava ravnatelj Kovačević.

Tomislav Kovačević (Snimio Marin Smolčić)Tomislav Kovačević (Snimio Marin Smolčić)

Upitan o ovogodišnjoj turističkoj sezoni u našem najljepšem i najstarijem nacionalnom parku ravnatelj je imao samo riječi hvale.

-Do 1. kolovoza broj posjetitelja premašio je 760 tisuća, što je za oko 30 posto više nego li u istom razdoblju prošle godine. Puno prije uobičajenog termina obilježit ćemo ove godine dolazak milijuntog gosta, što samo po sebi nije previše važno. Najvažije je da su gosti zavovoljni prijemom, razinom ugostiteljske ponude, da nema čekanja na ulazima u Park i svakako očuvanom prirodom, ističe ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević.

Nacionalni park Plitvička jezera (Snimio Marin Smolčić)Nacionalni park Plitvička jezera (Snimio Marin Smolčić)

Među nacionalnom strukturom na NP Plitvička jezera uočljiv je postupni povratak gostiju s područja Dalekog istoka (Japan, Koreja, Kina) koji su se počeli vraćati nakon trogodišnje korona-stanke. I dalje prednjače posjetitelji s područja Europske unije, dok je zbog tradicionalnog feragosta ovih dana očekuje znatan broj gostiju iz Italije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini