RIJEKA

Svečana sjednica NZJZ-a Primorsko-goranske županije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U povodu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, u Guvernerovoj palači u Rijeci u četvrtak je održana svečana sjednica Stručnog vijeća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Željko Linšak istaknuo je tom prigodom da je iza nas nekoliko izrazito izazovnih godina u kojima smo se borili s pandemijom covida-19.

"S ponosom mogu reći kako su djelatnici Zavoda dali svoj maksimum u borbi protiv pandemije i svojim radom pridonijeli povoljnijoj epidemiološkoj situaciji", rekao je i dodao da je briga o zdravlju građana imperativ u radu Zavoda te kako i dalje namjeravaju provoditi mnoge javno-zdravstvene projekte kako bi građane informirali o važnosti prevencije i očuvanje zdravlja. 

Linšak je dodijelio zahvalnice predstavnicima odjela i ispostava NZJZ-a za njihov izniman doprinos u borbi protiv covida-19.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije dulje od 120 godina skrbi o očuvanju i promociji zdravlja građana kroz razne oblike preventivnih programa, zaštitu okoliša, unaprjeđenje zdravstvene kulture i podizanje svijesti o važnosti brige za zdravlje.

Zamjenik riječkoga gradonačelnika Goran Palčevski rekao je da je uloga Zavoda raditi na poboljšanju javno-zdravstvene situacije u društvu, educirati građane o važnosti prevencije, što uspješnije se boriti protiv bolesti i promicati među građanima zdrav način života.

"Poslovima očuvanja kvalitete vode, hrane i zraka kao i brojnim drugim preventivnim programima kojima se svakodnevno bavite vi taj posao uspješno i radite. Uspješno surađujete sa svim dobnim skupinama, provodite projekte u dječjim vrtićima i školama, ali imate i programe namijenjene osobama starije životne dobi", ocijenio je Palčevski.

Zamjenik primorsko-goranskog župana Vojko Braut zahvalio je na dosadašnjoj iznimnoj suradnji te je izjavio da su građani u vrijeme pandemije uvidjeli važnost Nastavnog zavoda za javno zdravstvo te županije i njegovu ulogu u zaštiti te prevenciji zdravlja građana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of