OSIJEK

Više od 100 izlagača na sajmovima Salori i Motomobil

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Više od 100 izlagača okupit će se na 17. sajmu lova, ribolova i turizma "Salori" i 24. sajmu automobila i prateće industrije "Motomobil", koji će se u Osijeku održati od 22. do 24. travnja, izvijestili su u srijedu iz tvrtke "Osječki sajam".

Direktor tvrtke Alen Vukašinović rekao je na konferenciji za novinare kako se ti sajmovi ponovno organiziraju nakon dvije godine pandemije, a ove su godine međunarodnog karaktera, jer će, uz hrvatske, okupiti izlagače iz Slovenije, Slovačke, Mađarske i Srbije.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo Igor Medić kazao je kako je to je jedan od posljednjih sajmova koji se održav u postojećem sajamskom prostoru "Pampas", podsjetivši da se u suradnji s Osječko-baranjskom županijom realizira projekt izgradnje Gospodarskog centra i novog sajamskog prostora, koji će biti prikladniji za prijem većeg broja izlagača i posjetitelja.

"Lov i ribolov se vežu za vrlo značajan segment kontinentalnog turizma, a svi pokazatelji govore da se vraćamo starim rezultatima broja turisitčkih posjeta", istaknula je pročelnica županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Silva Wendling.

U sklopu popratnih sajamskih priredbi, uz ostalo, održat će se sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza, završna ocjena trofeja divljači u lovnoj 2021/2022. godini te natjecanje u lovu ribe udicom na plovak.

Sajmovi se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, županijskih i gradskih vlasti te Hrvatskog lovačkog saveza i Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum