OSIJEK

U Osijeku otvoreni sajmovi "Salori" i "Motomobil"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Oko 100 izlagača predstavlja se na 17. sajmu lova, ribolova i turizma "Salori" i 24. sajmu automobila i prateće industrije "Motomobil", koji su u petak otvoreni u Osijeku.  

Otvarajući sajamske priredbe ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak istaknula je da je Slavonija bogata prirodnim ljepotama i da je ovo pravo mjesto za takav specijalizirani sajam.

"Lov i ribolov povezani su s razvojem kontinentalnog turizma. Na nama je da nastavimo razvijati takva događanja te raditi na privlačenju izvora financiranja putem EU sredstava, kako bi razvijali lov, ribolov i turizam kao zajedničku ponudu," dodala je Tramišak.

Podsjetila je kako je u Osijeku u izgradnji Gospodarski centar i novi sajamski prostor, u čijem financiranju sudjeluju Vlada RH, grad Osijek i Osječko-baranjska županija. Vjeruje da će se u novom sajamskom prostoru moći ponuditi jedan novi specijalizirani sadržaj - gastronomski sajam, koji će sigurno doprinijeti većem broju turističkih posjeta.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić izrazio je zadovoljstvo ponovnim organiziranjem tih sajmova nakon dvije pandemijske godine, ocijenivši kako se interes za njima ne smanjuje.

"Po pitanju lovnog, ribolovnog i kontinentalnog turizma ovo je najznačajniji sajam u Hrvatskoj, i siguran sam da će uz novi Gospodarski centar postati još jači i brojniji", rekao je Radić.

Izlagače i goste pozdravili su i predsjednik Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza Vladimir Sever i dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Zlatko Stolnik.

U sklopu popratnih sajamskih priredbi, uz ostalo, održat će se sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza, završna ocjena trofeja divljači u lovnoj 2021/2022. godini te natjecanje u lovu ribe udicom na plovak.

Sajmovi se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, županijskih i gradskih vlasti te Hrvatskog lovačkog saveza i Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of