NOVI SINGL

POGLEDAJTE SPOT / DANIEL MOSCARDA PJESMU "S TOBON BIT": Pop modernijeg zvuka i čakavština

Kako su članovi njegove obitelji oduvijek bili u glazbenim vodama, imao je priliku vježbati na raznim instrumentima, poput bubnjeva i gitare. Nakon duge pauze od glazbe, prije sedam godina zbog potrebe bubnjara u rock bendu Sekiracija, počinje aktivno svirati bubnjeve, te je s bendom održao nekoliko nastupa

| Autor: Mladen RADIĆ
Moscarda u spotu S tobon

Moscarda u spotu S tobon


Spot za pjesmu "S tobon bit" predstavlja istarski glazbenik Daniel Moscarda.

On se muzikom počeo baviti kao dijete, pohađao je privatne sate harmonike i klavijature kod akademskog profesora. Kako su članovi njegove obitelji oduvijek bili u glazbenim vodama, imao je priliku vježbati na raznim instrumentima poput bubnjeva i gitare.

Nakon duge pauze od glazbe, prije sedam godina zbog potrebe bubnjara u rock bendu Sekiracija, počinje aktivno svirati bubnjeve, te je s bendom održao nekoliko nastupa od kojih ističe onaj na Croatia Bike Weeku 2013., Remontfestu vol. 2 u Poreču u Rock Caffeu Pula te u nekoliko beach barova. U Zagrebu su snimili autorsku pjesmu "Bez tebe".

Nakon ovog iskustva, zaintrigiran glazbenom produkcijom počinje s učenjem produkcije, te kroz dvije godine izbacuje svoj prvi singl "Vratit ću se" s kojim pokreće svoju priču autorskog stvaranja.

S vremenom je sastavio svoj studio u Galižani iz kojeg su kasnije izašli novi singlovi, poput "Osmi dan" i "Kreni na vrijeme". Glazbu, tekst te produkciju odrađuje sam.

Godine 2019. prijavio se na Melodije Istre i Kvarnera s pjesmom "Ne tribaš spati sama" te je kao debitant osvojio treće mjesto po glasovima publike u Puli.

Nakon toga objavljuje pjesmu "Dišperan" na istarskom dijalektu te se opet prijavljuje na MIK gdje s pjesmom "Tu ostani" osvaja prvo mjesto stručnog ocjenjivačkog suda. S vizijom da u Istri ima prostora za jedan pop modernijeg zvuka i s ciljem promoviranja čakavštine, nastavlja sa singlom "S tobon bit" za koju se videospot može naći na YouTubeu. Moscarda i u ovoj pjesmi potpisuje glazbu, stihove, aranžman i produkciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter