KLUB KOTAČ

Večeras koncert legendarnih Cavalera Conspiracy

| Autor: Tea Tidić
Cavalera Conspiracy

Cavalera Conspiracy


Na open air pozornici Kluba Kotač u Društvenom centru Rojc večeras s početkom u 20 sati starta koncertna večer na kojoj nastupaju metal legende Cavalera Conspiracy. Prije njih nastupit će etablirani pulski death thrash sastav Infernal Tenebra, koji je također nastupao na brojnim pozornicama diljem svijeta.

Podzemlje političkih pitanja

Cavalera Conspiracy nastao je nakon desetljeća duge šutnje između Maxa i Iggora, dvojice braće koji su kao tinejdžeri 1984. osnovali legendarni pionirski heavy metal bend Sepultura. Na šest studijskih albuma, od kojih svakako valja izdvojiti klasike »Beneath the Remains«, »Arise« i »Roots«, istražuju podzemlje političkih pitanja trećeg svijeta i šire žanrovske horizonte istraživanjem autohtone kulture. U prosincu 1996. godine, Sepulturu je naprasno napustio Max, koji je osnovao sastav Soulfly, s kojim je postigao svjetski uspjeh. Njegov brat Iggor ostao je u Sepulturi na još nekoliko albuma prije nego što se razišao u siječnju 2006. Nekoliko mjeseci kasnije zazvonio je telefon. Iggor je nazvao Maxa da ostavi po strani nesuglasice koje su ih oboje pratile u tisku tijekom desetogodišnjeg razdoblja otkako su zadnji put razgovarali. Manje od dvije godine kasnije, braća sa sastavom Cavalera Conspiracy objavljuju sjajan debitantski album »Inflikted«, a uslijedio je album »Blunt Force Trauma«.

- Pišem rifove cijelo vrijeme i dok pišem ne znam hoće li biti za Soulfly ili za Cavalera Conspiracy, da vam pravo kažem jednostavno ih napišem i stavim na CD. Ali kasnije slušam demo snimke i biram koja će pjesma ići kojem bendu jer na temelju rifa i ritma znam koje će Iggor bolje odsvirati. Cavalera je super metal, trebao bi biti samo metal, ne bi trebao imati ništa drugo osim metala i hardcorea u sebi. Novi album je još teži i agresivniji od prvog, kaže Max Cavalera.

Pulski death thrash metalci Infernal Tenebra za album »New Formed Revelations« objavljen 2012. godine u izdanju Massacre Recordsa te produkciji Jensa Bogrena, dobili su niz pohvala od strane kritičara, a album je predstavljen u etabliranim časopisima kao što su Metal Hammer, Terrorizer i Rock Hard. Uspjehe su nastavili nizati i sa sljedećim albumom »As Nations Fall« iz 2016. godine, koji je dobio i titulu albuma mjeseca u britanskom časopisu Powerplay, a njihov posljednji album, »Origins of Hate«, objavljen je 2022. godine i donosi devet novih pjesama, osvježenu postavu, beskompromisan stav i preciznu izvedbu, s melodijama koje su skrojene za intenzivno iskustvo slušanja. I ovaj album je miksao i masterirao Jens Bogren, a artwork za album napravio je Gustav Sazes (Abstrata).

Impresivan popis

Impresivan je popis nastupa Infernal Tenebre, koji su dijelili pozornicu s brojnim metal velikanima, kao što su Behemoth, Gojira, Kreator, Exodus, Fear Factory, Devin Townsend i drugi, a nastupali su i na velikim festivalima, kao što su britanski Bloodstock Open Air, slovenski Metaldays, češki Brutal Assault, rumunjskom Metalhead Meeting i drugima. Također, odradili su i nekoliko turneja, među kojima i japansku turneju 2014. s Rotting Christom i Havokom, europsku turneju 2016. »Titans of death metal« sa Suffocation, Cattle Decapitation i Abiotic, europsku turneju 2017. i 2018. sa Six Feet Under i odabrani set datuma turneje s Testamentom u 2016. godini.

Kako saznajemo od organizatora iz Kluba Kotač, preostalo je svega još nekoliko hardcopy ulaznica koje se mogu kupiti u klubu, a još ima u prodaji ulaznica online putem entrio.hr i kotac.eu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter