"jednog ljeta u puli"

FOTOGALERIJA / Bruno Krajcar, pulski glazbenici i Zoe Šestan za početak ljeta

| Autor: Mihael Stojanović


Tradicionalni glazbeni projekt »Jednog ljeta u Puli« sinoć je proslavio svoje jubilarno 10. izdanje. Večer je otvorio Bruno Krajcar na Trgu Portarata u 21.30 sati, a uz njega su nastupili bend sastavljen od vrsnih pulskih glazbenika kao što su Vedran Vojnić, Mauro Giorgi i Nikola Milat. Posebna gošća koncerta bila je ovogodišnja pobjednica dječjeg Sanrema, naša mlada pulska pjevačka senzacija - Zoe Šestan. Koncert je pružio publici raznovrsni glazbeni program koji je uključivao kako autorske pjesme, tako i obrade popularnih hitova.

Prvi put na Portarati

Bruno Krajcar se u ovom jubileju prisjetio i početaka »Jednog ljeta u Puli«, a sama pjesma nastala je po stihovima Danijela Načinovića.

- Započeli smo 2015. po istoimenoj pjesmi koju sam snimio sa Milom Elegović i odradio promociju videospota na pulskom Kaštelu. Od tad, svake godine smo mijenjali lokaciju, od Trga Svetog Tome, Foruma i Augustovog hrama na kojem smo se najviše godina i zadržali. Tijekom godina imali smo različite goste; ali početak je bila priča između Mile Elegović i mene vezano uz tu pjesmu da bi kasnije zvali različite goste, kazao je glazbenik s opusom od 500-tinjak pjesama.

Krajcaru je bilo posebno zadovoljstvo i čast što je ove godine ugostio pobjednicu Sanrema junior, Zoe Šestan te na prekrasnom mjestu ispred Zlatnih vrata održati koncert koji je na neki način i pozdrav ljetu, a po prvi put je ovaj koncert održan na Trgu Portarata.

- Koncert je bio prilagođen ambijentu, budući da često nastupamo s klavirom u posebnim prigodama i uz pratnju vrhunskih glazbenika. Iako Nenad Mirt nije večeras mogao prisustvovati, zamijenio ga je talentirani Nikola Milat, dok je Mauro Giorgi svirao gitaru. Izuzetno mi je zadovoljstvo svirati s kolegama na trgu Portarata, zaključio je glazbenik koji na godišnjoj bazi »nakupi« 100-tinjak nastupa za koje, uz komentar: »puno je toga«, kaže da su to različiti događaji poput književnih večeri, božićnih koncerata, ali i inih drugih te da se kroz cijelu godinu isprepliću.

Krajcar koji ponekad piše i za druge glazbenike ipak kaže kako kako ne pjeva privatno jer više voli raditi romantične večeri.

- Radim samo autorsku svoju skladbu i glazbene stihove raznoraznih pjesnika. Najviše me zovu zbog stihova Mate Balote koje sam uglazbio, a za koje sam dobio svoj prvi Porin 2008. godine. Od tad promoviramo čakavsku poeziju, s obzirom na to da je Mate Balota (Mijo Mirković) jedan od naših najvećih pjesnika. Njegov se repertoar često uklapa u kulturne manifestacije vezane za Istru, kaže Krajcar.

Fusion raznih žanrova

Preksinoćnji koncert bio je »fusion« različitih žanrova, Krajcarove kantautorske glazbe sačinjene od etna, bluesa, rocka, jazza i latina, po Krajcarovim riječima.

Bruno Krajcar je pjevao i pjesmu Olivera Dragojevića iz 1994. godine, posvećenu damama - »Vjeruj mi«, a ti stihovi; »kažem ti nemoj, želim te više od svega na svijetu - vjeruj mi kad ti kažem da te volin’« dodatno su uljepšali večer nježnijoj polovici, a svaka od pjesmi nosila je i svojevrsnu poruku. Publika je pljeskala i sjedila u ovalnom dijelu Portarate, dok su neki stajali, a poneki turisti u prolazu zastajali kako bi uživali u koncertu ispunjenom veselom atmosferom i pozitivnim ritmovima. Bio je to lijep i opušten uvod u pulsko ljeto koje obećava odlične programe, a danas svakako valja posjetiti razne lokacije u Puli na kojima se obilježava Svjetski dan glazbe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter