SLAVNA kanadskA pjevačicA U ARENI

FOTO & VIDEO / Avril Lavigne: "Dobro večer Hrvatska, ovo je prvi put da sam ovdje"

| Autor: Doria Mohorović


Dugi red fanova protezao se od Titovog parka do Arene, prije no što su se otvorila vrata za veliki koncert "nepriznate" kraljice pop punka Avril Lavigne. To je prvi koncert ove glazbenice u Hrvatskoj ikad, stoga su na koncert mahom došli hrvatski obožavatelji, kao i oni iz susjednih zemalja.

Pred Amfiteatrom se danas, dok je još sunce bilo visoko, okupio velik broj obožavatelja Avril Lavigne, od većinom mlađih generacija, pa do djece koja su na koncert došla u pratnji roditelja. Odjeveni u karirane košulje i suknje, u bijelim košuljama s kravatama oko vrata, fanovi su se fotografirali pred Arenom, kupovali majice najnovijeg albuma i s nestrpljenjem iščekivali nastup. Najvjerniji ljubitelji ove pjevačice požurili su kako bi omiljene hitove pjevali iz prvih redova. Pretežito su to bili domaći posjetitelji iz cijele Hrvatske, no bilo je tu i stranih obožavatelja.

Alessandri iz Udina bio je to prvi put da ide na koncert ove popularne pjevačice, a sluša ju, kako nam kaže, posljednjih 13 godina.

- Prvi put sam i u Hrvatskoj. Očekujem da ću se dobro zabaviti slušajući njenu glazbu, rekla nam je Alessandra uoči koncerta, otkrivši da je njezina najdraža pjesma "Complicated".

Nešto veći fan je Max koji je na koncert stigao u majici posvećenoj ovoj glazbenici.

- Prestao sam brojati koji mi je to koncert po redu, a slušam ju od osnovne škole, poručio je Max kojeg smo "ulovili" na ulazu u Arenu.

Valja primijetiti da, u širem centru grada, dva sata uoči koncerta, nije bila tolika gužva na kakvu smo navikli prošle godine na velikim koncertima, kao i što je to bilo na nedavnom nastupu Dua Lipe.

Nastup Avril Lavigne bio je zakazan za 22 sata, ulazi su se otvorili u 19.30 sati, a za zagrijavanje atmosfere prije njena nastupa bio je zadužen riječki pop punk bend Kraj Programa.

- Dobro večer Hrvatska, ovo je prvi put da sam ovdje. Velika mi je čast što nastupam na ovakvom povijesno važno mjestu, a sada ajmo mi stvoriti djelićak povijesti ovdje, riječi su kojima je slavna Avril Lavigne pozdravila već dobro raspoloženu publiku u pulskoj Areni.

Avril je u Hrvatsku stigla vođena svojim najnovijim i najbolje ocijenjenim albumom "Love Sux" koji je završio pri vrhu top lista Europe, Amerike, Kanade, Japana, Australije i pokupio mnoštvo pozitivnih kritika. U svom glazbenom opusu ima i hitove poput "Girlfriend", "Complicated" i "Sk8er Boi".

Ova kanadska pjevačica prodala je 40 milijuna albuma diljem svijeta, a zabilježila je i osam nominacija za nagradu Grammy u kategorijama kao što su "Najbolji novi izvođač" i "Pjesma godine". Osvojila je i osam Juno nagrada, te po jednu MTV Music Awards nagradu i BRIT Music Awards nagradu. Zaslužila je mjesto u Top 10 na Billboardovoj ljestvici "Best of the 2000s" i drži Guinnessov svjetski rekord kao "najmlađa solo izvođačica na vrhu britanske ljestvice", dok je "Girlfriend" postao prvi glazbeni video koji je dosegao 100 milijuna pregleda na YouTubeu.

Organizator koncerta je Charm Music, koji su ovog ljeta organizirali koncert Imagine Dragons, a prošle godine Artic Monkeys i Tame Impalu. Nakon Pule, Avril nastavlja turneju u Njemačkoj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter