"istarska vila"

Elis Lovrić i Utako Toyama ove nedjelje u medulinskom Šantaduru povodom Dana Općine Medulin

| Autor: Glas Istre
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Centar Šantadur u Medulinu i Udruga Sakramenski u ulozi organizatora, ove se godine posebnim koncertom pridružuju programu obilježavanja Dana Općine Medulin.

Koncertom "Laninjonski po japonski i naopaka!" ove nedjelje 16.06.2024., s početkom u 21 sat, medulinskoj će se publici predstaviti iznimna glazbenica, svjetska a naša, kantautorica Elis Lovrić u pratnji iznimne glazbene gošće, Utako Toyama iz Japana.

"Istarska vila", kako ju u njenoj ulozi promotorice glazbene i kulturne baštine Istre nazivaju, akademska glumica po struci, vanredna interpretatorica Elis Lovrić, svježa je dobitnica čak 4 nagrade na ovogodišnjim Melodijama Istre i Kvarnera.

Poznata po svojim skladbama na labinjonskoj cakavici, ali i po tome što pjeva na čak 10 svjetskih jezika i 2 dijalekta, ovoga puta samo u Šantaduru, pjevati će na još jednom narječju, i to iz dalekog Japana - na osaškom dijalektu.

Također, medulinski će koncert biti poseban i po tomu što Elis na domaću pozornicu dovodi iznimnu gošću, mladu japansku glazbenicu s londonskom adresom, Utako Toyama. Ova zanimljiva i jedinstvena suradnja rodila se tijekom japanske turneje Elis Lovrić prošle zime, gdje je naša glazbenica prva ikada, spojila svoju labinjonsku cakavicu sa japanskim jezikom i zahvaljujući kojoj će ove nedjelje medulinska publika imati priliku uživati u pravoj glazbenoj i kulturnoj poslastici, u kojoj će nas Elis i Utako povesti nas na put umjetnosti preko mora i oceana, od naše male Istre do dalekog Japana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter