petar dundov

Poznati hrvatski DJ i glazbeni producent ove će subote puštati glazbu u pulskom klubu Kotač

| Autor: Tea Tidić
(Snimio: Filip Kovačević)

(Snimio: Filip Kovačević)


U pulskom Klubu Kotač ove subote, od 23 do 5 sati, održava se "Plava Struja MM26 clubbing closing party". Za vizuale je zadužen VJ Zeko, od 23 sata glazbu bira DJ Laseech, a od 2 sata na scenu stupa dobro znano ime - DJ i hrvatski producent elektroničke glazbe Petar Dundov, koji je zadnji put nastupio u Klubu Kotač prije pet godina.

Dundov je poznat po svom jedinstvenom spoju melodičnog techna, progressive housea i ambijentalne glazbe. Glazbenu karijeru započeo je kao tinejdžer, svirajući akustičnu gitaru i stvarajući glazbu za računala. Početkom devedesetih otkrio je elektroničku glazbu i odmah su ga privukli zvuci techna i housea. Počeo je DJ-irati i producirati vlastite pjesme, a 1994. objavio je svoj prvi EP, "Unreal: Under City Rave", za berlinsku etiketu Formaldehyd.

Njegova glazba vrlo brzo je privukla pažnju slušatelja, te je počeo je nastupati po klubovima i festivalima diljem Europe. Tijekom 2000-ih i ranih 2010-ih, Dundov je nastavio objavljivati glazbu za razne izdavačke kuće, uključujući Music Man, Cocoon i Axis. Njegova je glazba poznata po svojim melodičnim zvučnim pejzažima i hipnotičkim ritmovima, a u svoje produkcije često uključuje i elemente klasične glazbe.

Njegov revolucionarni album "Escapements" objavljen je 2008. za belgijsku etiketu Music Man. Album je dobio pohvale kritičara i Dundova je postavio kao vodeću figuru na sceni elektronske glazbe. Uslijedili su albumi "Ideas From The Pond" (2012.), "Sailing Off The Grid" (2013.), "At The Turn Of Equilibrium" (2016.) i posljednji, "In Expectation of Dawn" (2023.), koji su osvojili ljubitelje melodičnog techna i housea diljem svijeta.

Kad nije u ulozi producenta, Dundov je također tražen live izvođač te je svirao u nekim od najvećih klubova i festivala diljem svijeta, uključujući E-Werk, Tresor, Berghain, DC-10, Timewarp, Loveland, Awakenings, I Love Techno itd. Također je poznat po svojim impresivnim DJ setovima, koji često traju nekoliko sati, te njegovoj sposobnosti da stvori transcendentnu atmosferu na plesnom podiju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter