val oduševljenja

FOTOGALERIJA / Babymanija i dalje trese Umag: Najpoznatiji Umažanin predstavio svoju slikovnicu

| Autor: Zvonimir Guzić / Glas Istre


Nakon spektakularnog koncerta na Sea Star festivalu u Stella Marisu, Baby Lasagna se nešto prije podne pojavio na Trgu 1. svibnja ispred Gradske knjižnice Umag na promociji svoje slikovnice “Baby Lasagna i mačak Stipe”. Cijeli događaj je organiziran kao dio obećanja Marka Purišića najmlađim sugrađanima datog na dočeku u Umagu nakon Eurovizijskog nastupa. Nekoliko stotina djece sa roditeljima okupiralo je plato ispred knjižnice mnogo prije najavljene prezentacije.

Val oduševljenja nastao je kad se Baby Lasagna pojavio pred masom razdragane djece i zajedno sa direktorom knjižnice Nevenom Ušumovićem i predstavnikom izdavačke kuće Rockmark Krešimirom Blaževićem pozdravio okupljene.
“U školi nisam baš puno čitao, ali moj uzor i otac je strastveni čitač knjiga i s vremenom sam i ja shvatio kakvo bogatstvo je čitanje, zato djeco čitajte knjige, čitajte lektire da ne morate poput mene sve to nadoknađivati.” poslao je uvodnu poruku najmlađima Baby Lasagna.

“Sama zamisao oko slikovnice nastala je spontano, najprije smo krenuli sa majicama vezano za mačke, nakon toga se rodila ideja i krenuo je kreativan proces i danas smo tu sa mačkom Stipom.” rekao je, o projektu slikovnica, Purišić.

“Iz knjige se može saznati sve o mačkama, i kako je nastala pjesma “Rim tim, tagi dim”, u njoj mačke pišu i govore umjesto tebe. Primjetili smo i da mačka Stipu nazivaš svoj “muzom”, možemo li djeci objasniti značenje riječi muza, mnogima će to biti nejasno što ona predstavlja?” pitao je moderator Ušumović.

“Muza vam je nešto poput osobe iz koje crpite inspiraciju, koja vam daje ideje. Mačke, sam poput knjige, zavolio tek kasnije preko zaručnice Elizabete i stvarno su divna i inspirativna bića. Zato je mačak Stipe moja muza.” rekao je Baby Lasagna.

Slikovnica je u biti priča o vašem putu na Eurosong, slijedila je konstatacija moderatora.
“Poruka slikovnice je da prave vrijednosti ne leže u nagradama, peharima i diplomama, već u ljudskosti, ljubavi i zajedništvu. Mislim da je to istinska priča i o našem putu na Eurosong. Mi nismo bili profesionalci, mi smo samo klinci iz Umaga koji smo se okupili, otišli u Švedsku i napravili dobru stvar. Ne treba nam puno, za postići mnogo bila bi nekakva poruka za kraj.” rekao je Purišić na kraju prezentacije.

Uslijedilo je slikanje sa obožavateljima u prostoru Gradske knjižnice, gdje je Baby Lasagna strpljivo pozirao velikom broju djece i roditelja koji su također strpljivo i disciplinirano čekali u redu za trajnu uspomenu sa umaškim glazbenim junakom. Neki su osim divljenja i čestitki, Baby Lasagni poklonili i prave darove.

“Definitivno najneobičnija i najmasovnija promocija jedne knjige u našoj knjižnici. Ovo je odlična reklama za kulturu čitanja, naročito što je usmjerena na najmlađe “ rekao nam je poslije prezentacije direktor knjižnice Ušumović.

Zadovoljni su i u izdavačkoj kući Rockmark

“Drago nam je da smo nakon četrnaest godina postojanja došli do nečeg ovakvog. Ogroman pritisak na nas je za ovo izdanje slikovnice, nekoliko tisuća primjeraka od kojih smo 800 donijeli u Umag premalo je za sve zahtjeve koje primamo. Čak nam se javljaju izdavači iz drugih zemalja i traže prijevod. Nismo navikli na ovakav pritisak, ali dat ćemo sve od sebe da zadovoljimo tržište, kako hrvatsko tako i svjetsko.” rekao je iz Blažević iz Rockmarka.

Baby Lasagna je poslije prezentacije i slikanja, najavio kratki odmor nakon kojega slijede nove pjesme i koncerti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater