intervju

Buč Kesidi: Baby Lasagna je imao pjesmu za pobjedu - čeka ga svijetla budućnost

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
(Promo)

(Promo)


Grupa Buč Kesidi, pančevačka disco punk senzacija, nastupila je sinoć na 6. izdanju popularnog Sea Star Festivala u umaškoj laguni.

Sve omiljeniji dvojac - Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), s nekim od svojih najvećih hitova kao što su "Nema ljubavi u klubu", "Tiho" i "Idemo do hodnika", kao i novijim singlom "Curimo po asfaltu" raspjevat će okupljene, među kojima se, u pravom "euforičnom izdanju", kako i doliči ovom sastavu, očekuju posjetitelji iz čak 22 zemlje svijeta. Razgovarali smo o njihovim planovima, Eurosongu, ali i teretu slave.

I prošle ste godine bili dio ovog umaškog festivala, jeste li imali vremena istražiti Istru? Što vas se najviše dojmilo ovdje i možete li se zamisliti da živite na moru?

- Prelijepo je biti toliko blizu morske obale, zrak je svježiji i sve je opuštenije. Mogli bismo sigurno provest neko vrijeme živeći na moru, zapravo možda je i krajnje vreme da krenemo to planirati.

Kada možemo očekivati neki novi singl? Koje pjesme trenutno dominiraju vašom playlistom - što slušate ovih dana?

- Upravo smo izdali live album sa stadiona Tašmajdan gdje možete čuti pjesme s prva dva albuma kao i singlove s novog albuma u živom izvođenju i drugačijem aranžmanu. Na našoj plejlisti su novi Joker Out kao i z++ na repeat. Uzbuđeno čekamo novi album.

Postoji li mjesto na kojem još niste nastupali, a voljeli biste?

- Ima još mnogo gradova i mjesta po regiji u kojima nismo svirali a vojleli bismo, kao i gradova koje jedva čekamo ponovo posjetiti. Uzbuđeni smo jer ćemo ove godine posjetiti dosta od tih mjesta sa spiska!

Na Sea Staru će nastupati i izvođači s ovogodišnjeg Eurosonga. Tko je osvojio vaše simpatije, odnosno čija vam je pjesma posebno zapela za uho?

- Baby Lasagna je sigurno imao pjesmu vrednu pobede i drago nam je da je dobro prošao. Čini nam se da ga čeka svijetla budućnost. Raiven je bila super, kao i Teya Dorina pesma. Predstavnica Italije je također osvojila posebno mjesto u našim srcima.

Proglašeni ste jednim od najvećih bendova nove generacije. Uz popularnost u Srbiji i drugim okolnim zemljama, rasprodali ste brojne koncerte i u Hrvatskoj. Kako se nosite sa slavom, ali i odgovornošću da zadržite taj status?

- Trudimo se da nam slava ne udari u glavu, i da nastavimo raditi vrijedno kao što smo do sada. Vidimo svoju odgovornost u tome da pišemo glazbu i priređujemo koncerte vrijedne vaše pažnje - i shvaćamo je ozbiljno.

Osjećate li ikada zasićenost glazbom? Koliko je izazovno biti inovativan i stvoriti hit koji će osvojiti vaše slušatelje?

- I dalje ima dosta prostora koji nismo istražili u glazbi, i zvučno i tematski, tako da za sada ne vidimo da nam prijeti zasićenost. Naš dio posla je da napravimo pjesmu najbolje što možemo prema svom osjećaju; hoće li biti hit nije nešto čime se bavimo dok stvaramo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter