REIZDANJE

Novo ruho dvostrukog albuma dvojice vrhunskih hrvatskih glazbenika: "Strictly Live" Grazianija i Hausera na vinilu - s bonusom

| Autor: Mladen Radić
Stjepan Hauser i Marco Graziani u GIS studiju u Kastvu 2009. (Snimio Darko Velenderić)

Stjepan Hauser i Marco Graziani u GIS studiju u Kastvu 2009. (Snimio Darko Velenderić)


Na vinilu je objavljen, odnosno reizdan dvostruki album »Strictly Live«, bogato dopunjeno reizdanje CD-a koji su u srpnju 2009. snimili violinist Marco Graziani i violončelist Stjepan Hauser kao tadašnje mlade i talentirane snage hrvatske glazbene scene. Album su snimili na koncertima u crkvi Sv. Jelene u Dramlju i franjevačkom samostanu u Puli te u studiju u Kastvu.

Izvorni program obuhvaćao je skladbe Bacha, Sollime, Kodalyja i Handel-Halvorsena, a u ovom reizdanju dopunjen je bonusom od tri Grazianijeve snimke iz crkve sv. Jelene u Dramlju iz 2011. tako da se sada na albumu nalazi 10 skladbi. Te Grazianijeve snimke pokrivaju cijelu četvrtu, D stranu dvostrukog vinilnog izdanja i na njoj Graziani izvodi skladbe Bacha, Ysayea i Paganinija, tako da album sada sadrži 66 minuta glazbe, za razliku od CD-a na kojem je bilo nešto više od 50 minuta.

Graziani i Hauser ispred crkve sv. Jelene u Dramlju (Snimila Gordana Sarkotić)Graziani i Hauser ispred crkve sv. Jelene u Dramlju (Snimila Gordana Sarkotić)

Kao poseban bonus za publiku album uključuje i naslovnicu CD-a sa šifrom za besplatni download kao i pet neobjavljenih fotografija sa snimanja.

Izdavač albuma je B.J. Promotions iz Zagreba u suradnji sa NIKA - Ljubljana kao distributerom, a objavljen je uz potporu Istarske i Primorsko-goranske županije te gradova Pule i Crikvenice.

Album je tada dobio odlične recenzije i na njemu se može osjetiti koliko su koncerti bili uspješni što se može čuti u aplauzima.

(Snimio Darko Velenderić)(Snimio Darko Velenderić)

Dok je Hauser danas poznat kao dio 2Cellos i svjetski uspješni solo izvođač, Graziani je tada bio jedan od hrvatskih najtalentiranijih muzičara, 2007. dobio je godišnju Nagrade Grada Rijeke za vrhunske koncertne, umjetničke i natjecateljske uspjehe u Hrvatskoj i inozemstvu. Tada kada se snimao album imao je 21, a Stjepan 23 godine, a i jedan i drugi su u međuvremenu još dokazali koliko vrijede. Graziani je tako osvojio brojne nagrade, a kao solist i član komornih sastava ostvario je uspješne nastupe diljem Europe, u Japanu i Rusiji, a trenutno predaje na muzičkoj akademiji u Zagrebu.

(Snimio Darko Velenderić)(Snimio Darko Velenderić)

Glazbeni producent je Matej Zec, inače gitarist Grupe Let 3, a izvršni producent menadžer Pankrta i Azre, a to je Berislav Janković. Fotografije su snimili Gordana Sarkotić, Darko Velenderić i Janković, dok je Velenderić zaslužan i za dizajn omota koji je redizajnirao Saša Novak. Na snimkama su radili i Josip Maršić, Roger Čingrija i Igor Sušanj koji je album masterirao. Postprodukciju i mastering potpisuju Mladen Malek & Nota Bene Digital, a bonus snimke snimio je Edi Zubović.

Album se može nabaviti u svim boljim prodavaonicama ploča, kao i putem web stranica http://bjpmusicshop.com i www.nika.si.

(Snimio Darko Velenderić)(Snimio Darko Velenderić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater