"U3PM"

VIDEO / Dubioza kolektiv i Dino Šaran ponovno udružili snage, i to na sarajevskom derneku

| Autor: Ivana Kocijan / Novi list
(Foto: Press)

(Foto: Press)


Dubioza kolektiv i Dino Šaran udružili su snage i stvorili pjesmu »U3PM« koja opušteno, ali jako ozbiljno, upozorava da slučajno ne upalite TV jer bi sve lako moglo otić’ u »tri fine materine«. Pjesma u kojoj vješto seciraju mentalitet ljudi uz prstohvat snažnih poruka, ujedno je prvi singl s Dubiozinog nadolazećeg studijskog albuma. Novi singl i live spot sniman je u Kinu Bosna, a motivima odaje ideju pjesme.

– Pjesma je nastala na tipičnom sarajevskom derneku. Govori o iskonskoj potrebi čovjeka da pobjegne od apokaliptične realnosti i traženju spasa u raskošnoj mezi, bogatoj ponudi pića i rekreativnih droga. Pjesma sadrži nepoznate riječi: »stelja« – suhomesnati ovčji proizvod, »hajr« – dobro i »u 3 pi…ke materine« – mjesto lošeg događaja, poručila je Dubioza, a Dino Šaran se nadovezao:

– Ovom prilikom potvrđujem sve što su izjavile kolege iz DK. Neke od najboljih ideja nastaju upravo na dernecima. Tako je bilo i ovog puta.

Nakon prijašnjih suradnji Dubioze i Šarana na pjesmama kao što su »Autopilot« i »Zemlja gori« dovoljno je samo pogledati komentare slušatelja i jasno je da njihove poruke duboko odjekuju regijom. Još jedna sjajna suradnja dokaz je da svojim tekstovima i glazbom pogađaju u sridu.

Nakon izuzetno uspješne prošle godine i turneje »20 Years High« kojom su obilježili dva desetljeća na sceni, Dubioza je objavila veliku vinilnu kolekciju, rasprodala koncerte po Europi i Meksiku i održala dugačku australsko-novozelandsku turneju. Zagrebačka će ih publika moći poslušati 1. lipnja na Jarunu u sklopu Zagreb Music Festa, što će im biti prvo koncertno pojavljivanje u metropoli nakon pet godina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini