Veliko srce - Exit festival dodao još jedan u nizu događaja

Unity84 obilježava 40 godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu

| Autor: Mladen Radić
(Photo: Exit Photo Team)

(Photo: Exit Photo Team)


Exit festival je samo u protekle dvije godine organizirao 50 događaja u 12 zemalja. Kako ističu organizatori, ako se crvenom olovkom spoje pulsne točke Exitovih regionalnih događaja, zaključno s najnovijim dodatkom, festivalom Unity84 koji će ovog vikenda proslaviti 40 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, dobiva se jedno veliko srce koje simbolizira ljubav i sinergiju, koju EXIT svojim festivalima širi na prostoru bivše Jugoslavije.

"Simbolično je što festival koji slavi godišnjicu jednog od najvećih dometa bivše Jugoslavije kompletira naše regionalno srce. Olimpijada je simbol zajedništva i zdravog duha, a upravo takve vrijednosti utkane su u DNK naših događaja", rekao je Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala.

Ovaj internacionalni i višestruko nagrađivani ljetni glazbeni festival osnovan je 2000., a održava se svake godine na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Svjetsku prepoznatljivost Exitu su donijela velika imena koja su se čula s pozornica festivala i brojni posjetitelji iz cijelog svijeta. Osim matičnog festivala u Novom Sadu, osnovani su No Sleep u Beogradu, Sea Dance i Ada Divine Awakening u Crnoj Gori, Sea Star u Hrvatskoj i to u Umagu, Get EXITed u Makedoniji i sada Unity84 u Bosni i Hercegovini.

Exitovo veliko regionalno srce prikazano je i na animaciji koja se može naći na YouTubeu, dok je za glazbenu podlogu simbolično iskorišten singl "Universe" Space Motiona, na kojem mu se pridružuje američka pjevačica JES. Pjesma je prvo izdanje objavljeno za Exitovu rastuću diskografsku kuću Soundscape, koje je u vrhu vodeće Beatport Hype: Melodic House & Techno liste provelo 12 uzastopnih tjedana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini