UMAŽANIN NAKON POBJEDE NA DORI

Hrvatska drugi favorit za osvajanje Eurosonga! Baby Lasagna poručio: "Pobjedu posvećujem obitelji"

| Autor: Glas Istre
Baby Lasagna (Snimio Marko Prpić / Pixsell)

Baby Lasagna (Snimio Marko Prpić / Pixsell)


Pobjednik ovogodišnje Dore Baby Lasagna koji će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u švedskom Malmöu s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" emotivno i sa suzama rekao je kako pobjedu posvećuje obitelji.

"Teško je jednoj osobi posvetiti pobjedu ali obitelj je uvijek prva pa ju onda i posvećujem obitelji", rekao je Marko u emotivnom nastupu pred novinarima nakon Dore, na kojoj je dobio 74 boda po glasovima žirija i čak 247 po glasovima publike.

Komentirajući tako velik broj glasova publike, rekao je kako se sada teško sabrati u ovome momentu te je još jednom svima zahvalio na podršci.

"Ne mogu vjerovati da ovo držim (statuetu Dore), danas sam našao poruku od prijatelja nakon što sam uploadao 'Rim Tim Tagi Dim' na zajednički google disk, a njegova poruka je bila, brate, ovo trebaš slati na Doru, tako da, ovo je čudo", rekao je.

Marku ovo neće biti prvo putovanje u Švedsku.

"Već sam bio u Švedskoj, i bio sam u Malmöu, nisam se stigao prošetati ali planiram. Zadnji puta sam bio s kamperom, trebalo nam je šest dana, ovaj puta planiram ići avionom", rekao je.

Dodao je i kako nije razmišljao o pobjedi.

"Ja sam uvijek išao sa stavom da nije gotovo dok nije gotovo. Nisam razmišljao o pobjedi. Bitno mi je da damo sve od sebe, da mogu navečer zaspati jer znam da sam dao sve od sebe", rekao je ovogodišnji predstavnik Hrvatske na Eurosongu.

Nije krio da je postojala trema. "Baš kada smo ovdje, trema udara vrhunac ali onda jednom kada izađem na stage (pozornicu) nešto u glavni se preokrene i ja postanem netko drugi. Emocije će me držati do idućeg tjedna", poručio je.

Na upit hoće li počastiti pjevačicu Zsu koja je odustala od Dore rekao je da bi joj mogao bih platiti piće, ali za početak bi joj trebao pružiti ruku.

Odgovarajući na pitanja medija o svom kostimu, odnosno bijelim rukavima koji podsjećaju na prošlogodišnjeg finskog predstavnika na Eurosongu Kaarije, Marko je rekao da mu nije bilo ni na kraj pameti da će baš rukave uspoređivati, dodajući kako su oni hrvatska nošnja.

Hrvatsku pjesmu predstavnicu za Eurosong ove su godine birali gledatelji, četiri hrvatska žirija: iz HRT-ovih centara Zagreb, Split, Rijeka i Osijek te četiri međunarodna žirija iz zemalja sudionica Euorvision Song Contesta 2024.: Italija, Njemačka, Ukrajina i Island.

(Foto: Screenshot https://eurovisionworld.com/odds/eurovision)(Foto: Screenshot https://eurovisionworld.com/odds/eurovision)

Nakon što je Baby Lasagna odnio pobjedu na Dori, kako javlja 24 sata, Hrvatska je u ovom trenutku 2. favorit za osvajanje Eurosonga po kladionicama! 

Razne kladioničarske kuće stavile su Hrvatsku na 2. mjesto ljestvice favorita, sa 8 posto šanse za osvajanje Eurosonga.

Baby Lasagna u nedjelju je odnio pobjedu u finalu Dore s pjesmom "Rim tim tagi dim", a svega dva sata iza ponoći obožavatelji Eurosonga podigli su Hrvatsku s trećeg na drugo mjesto kladionica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini