VEČERAS

Labinjan Toni Peruško bori se za veliku nagradu u "Superstaru"

| Autor: Mladen Radić
(Snimila Maja Bota)

(Snimila Maja Bota)


Finale televizijskog showa "Superstar" održat će se večeras na RTL-u od 20.15 sati uživo, a među četvero finalista je i 26-godišnji labinski glazbenik Toni Peruško. Tu su i Hana Ivković, Petar Šegedin i Dino Miklaužić. Jednog od njih čeka nagrada od 50 tisuća eura, a pobjednik će biti odabran glasovima publike.

Drugi svijet

- Kada sam na bini, kao da ne postoji ništa, to je potpuno prepuštanje, to je drugi svijet... To je neopisivo. Mislim da je jako bitno vjerovati u nešto i raditi na tome te da će se ostvariti, ali mi je i dalje teško pojmiti koliko brzo se sve događa te sam zahvalan na tome svaki dan. Kao glazbenik sam u "Superstaru" mnogo toga naučio, ali najvažnije od svega, dobro se zabavio i dobio priliku kakva ti se pruža jednom u životu, rekao je Toni koji se zbog "Superstara" preselio iz Labina u Zagreb, u potrazi za novim glazbenim i životnim prilikama.

(Snimila Maja Bota)(Snimila Maja Bota)

- Rekao bih da me glazba preporodila i ponovno probudila onu istinsku dječju radost za životom. Okušao sam se u dosta različitih poslova i sportova te mi je sve vrlo brzo postajalo dosadno sve dok nisam na faksu uzeo cimeru gitaru i počeo svirati po cijele dane. Od dvadesete godine svirao sam samo za sebe i ‘nesretnike’ koji taj proces nisu mogli izbjeći, a u međuvremenu sam promijenio zanimanje još tri puta. Glazba je uvijek ostajala neka konstanta. S 22 godine krenula je ova priča na prvoj probi s bendom te je od onda glazba preuzela moj život i snove te donijela mi mnogo predivnih ljudi i iskustava u život, otkriva.

Toni je zajedno s prijateljima prije nekoliko godina osnovao i bend The Restless Sea te su upravo završili sa snimanjem drugog albuma. Piše i svoje pjesme, a prvo želi objaviti album s bendom te krenuti u svirke s novim bendom.

(Snimila Maja Bota)(Snimila Maja Bota)

Još od audicija kliknuo je s Dinom Miklaužićem, sprijateljila ih je ista ljubav prema rock ‘n’ rollu.

- Dino i ja povezali smo se prvi dan na ulazu u hotel i budući da imamo sličan ukus za glazbu i obojica smo u bendovima, tada sam poveo Hanu i njega do jednog prijatelja gdje smo svirali i pjevali do sitnih sati te smo od toga dana kao neka mala obitelj. Obojica živimo za glazbu i u njemu vidim neki dio sebe, kaže Toni koji najavljuje da će večeras na pozornici ostaviti srce i dušu.

Prije finala

- Želim pokazati što više toga, a opet zadržati štih rock’n’rolla, soula i bluesa koji je moja prva i najveća ljubav zbog slobode koju pruža u izvedbi i zbog energije kojom me hrani, najavljuje Toni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter