ŠTO SE NAJVIŠE GLEDALO 2020.

Pandemija udvostručila broj sati gledanja filmova i serija NAJPOPULARNIJE SU DRAME, KOMEDIJE I AKCIJA

Dok se nakon prikazivanja serije "Damin gambit" naglo povećao interes za šahom, među sportskim temama ističe se dokumentarac "Posljednji ples" o košarkaškoj legendi Airu Jordanu u kojem se pojavljuje i Toni Kukoč

| Autor: Mladen RADIĆ
Netflix je vodeći svjetski servis za streaming koji više od 195 milijuna članova u više od 190 zemalja omogućava gledanje serija i filmova različitih žanrova te dokumentaraca na brojnim jezicima

Netflix je vodeći svjetski servis za streaming koji više od 195 milijuna članova u više od 190 zemalja omogućava gledanje serija i filmova različitih žanrova te dokumentaraca na brojnim jezicima


Broj sati gledanja omiljenih svjetskih filmova i serija na Netflixu, uključujući originalni Netflix sadržaj u Hrvatskoj udvostručio se u 2020. u usporedbi s prošlom godinom tako da su ove godine najpopularniji žanrovi bili drama i komedija, dok se na treće mjesto smjestila akcija. Žanrovi s ovogodišnjim najvećim povećanjem gledanosti u odnosu na prošlu godinu bili su fantasy, romantika te animirani filmovi i serije.

Gledanost fantasy žanra povećana je za više od četiri puta u 2020. u odnosu na prošlu godinu, zahvaljujući serijama kao što su "Ukleta", "Locke & Key" i "The Letter for the King" te serijalu "Čudesne zvijeri".

Gledatelji u Hrvatskoj imali su prilike pogledati najgledanije naslove neengleskog govornog područja kao što je španjolska kriminalistička serija "Kuća od papira" koja je ušla na dnevnu Top 10 listu u 92 zemlje, uključujući i Hrvatsku. Njemačka povijesna ratna serija "Barbari" na istoj listi našla se u 91 zemlji, a tu je i južnokorejski film o zombijima "#Živ" koji je ušao na dnevnu Top 10 listu u 90 zemalja.

Među komedijama neki od najpopularnijih naslova u Hrvatskoj su filmovi "Blagdanski par", "Hubie spašava Noć vještica" i "Što muškarci vole" te serije "Emily u Parizu", "Svemirske snage" i "Spolni odgoj".

Neki su uživali u romantičnim filmovima kao što su "Poljubi me ponovno", "P. S. Još uvijek te volim", "Misija: Djed Božićnjak", "Princezina zamjena 2", "Zajamčena ljubav", ali i serijama poput "Dash & Lily", čime se gledanost ovoga žanra povećala za skoro dva i pol puta u 2020. u usporedbi s godinom ranije.

Gledale su se i animirane serije "Zeusova krv", "Castlevania", "Digitalni ugljik: U novom tijelu" te "Sedam smrtnih grijeha: Znakovi svetog rata" i animirani filmovi "Pokémon: Mewtwo uzvraća udarac – Evolucija" i "Spirited Away" tako da se gledanost ovoga žanra povećala za više od dva puta u ovoj u odnosu na prošlu godinu.

Među sportskim temama ističe se dokumentarac "Posljednji ples" o košarkaškoj legendi Airu Jordanu u kojem se pojavljuje i Toni Kukoč. Nakon prikazivanja serije "Damin gambit" naglo se povećao interes i želja za šahom uopće.

Podaci se temelje na razlici ukupnog broja sati gledanja korisnika Netflixa u Hrvatskoj u razdoblju od siječnja do studenog 2019. u odnosu na razdoblje siječanj - studeni 2020.

Netflix je vodeći svjetski servis za streaming koji više od 195 milijuna članova u više od 190 zemalja omogućava gledanje serija i filmova različitih žanrova te dokumentaraca na brojnim jezicima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater