Ponovno otvaranje holivudskih vrata?

Producent "Pirata s Kariba" želi ponovno vidjeti Johnnyja Deppa u ulozi kapetana Jacka Sparrowa

| Autor: T.I.
(Foto: Disney)

(Foto: Disney)


Posljednji film povezan s holivudskom produkcijom dotad vrlo zaposleni Johnny Depp snimao je 2019., biografsku art dramu "Minamata". Godinu prije tadašnja supruga Amber Heard ga je u Washington Postu optužila za obiteljsko nasilje, 2020. godine britanski sud mu nije dao za pravo kad je tužio britanski tabloid The Sun jer su ga nazvali mlatiteljem žena. Nakon toga, s Deppom nijedan studio nije htio imati posla, pa je između ostalog izbačen iz lukrativne franšize "Čudesne zvijeri"  i nije mu ponuđena nijedna rola u međuvremenu. Kako to obično biva u ovakvim slučajevima, još tamo od Romana Polanskog, Johnny Depp je svoju želju za radom ispunio u eoropskim produkcijama. Želju za novcem sigurno ne, ne samo zbog nižih honorara, već i činjenice da mu se imovina procjenjuje na komotnih 150  milijuna dolara.

Sudski se za slavnog glumca sve promijenilo 2022. kad je američki sud u kontra tužbi presudio u korist Johnnyja Deppa, kad je u javno dostupnim svjedočenjima i putem audio-video dokaza postalo evidentno da je brak bio konfliktan sam po sebi i da je ispalo da je Heard u tom braku bila jednako ako ne i više verbalno i fizički agresivna prema svom tadašnjem bračnom partneru. No, dobivena tužba nije promijenila mnogo, holivudski studiji su i dalje bili i ostali vrlo "sramežljivi" u nuđenju uloga velikoj zvijezdi okaljanog imena.

No, čini se da se to ipak mijenja, pogotovo zato jer neke  najave o njegovom povratku izgovara jedan od najmoćnijih holivudskih producenata Jerry Bruckheimer.

Naime, govoreći za Entertainment Weekly, Bruckheimer je izjavio jasno da bi volio vidjeti Johnnyja Deppa kako ponovno glumi u svojoj najprepoznatljivijoj ulozi, onoj kapetana Jacka Sparrowa u franšizi "Pirati s Kariba" gdje je glumio u pet nastavaka između 2003. i 2017. godine. "Pirati s Kariba" jedna je od najupspješnijih filmskih franšiza u povijesti s ukupno 4,5 milijardi zarade na kino blagajnama.
Jerry Bruckheimer je u razgovoru pričao o budućnosti franšize i napomenu kako sljedeći film neće biti nastavak, već će doći do neke vrste resetiranja, odnosno scenarist posljednja dva filma iz serije Jeff Nathanson je napisao scenarij za reboot. Bez obzira na to, Bruckheimer i u takvom epilogu vidi Johnnyja Deppa u njegovoj ikonografskoj ulozi kapetana Sparrowa.

"Volim ga. On je dobar prijatelj. On je nevjerojatan umjetnik i jedinstvena pojava. On je stvorio kapetana Jacka. Takvog lika nije bilo u scenariju, on ga je sazdao u kombinaciji Pepéa Le Tvora i Keitha Richardsa. Jack Sparrow je njegova kreacija" – hvali Bruckheimer Deppa uz riječi "da se njega pita, bio bi u novom izdanju Pirata." A po logici stvari, pita ga se sve u franšizi koju je tako uspješno dosad producirao. Ostaje da se vidi, jesu li Bruckheimerove riječi samo retorička uljudnost prema Johnnyju Deppu ili stvarni ponovni ulazak na velika vrata "tvornice snova".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum