NOVI "JOKER"

VIDEO / Pogledajte prvi službeni trailer za nastavak filma o jednom od najpoznatijih filmskih negativaca

| Autor: Portal NoviList
(Foto: Warner Bros)

(Foto: Warner Bros)


Nakon dugo najava, danas je izašao prvi službeni trailer nastavka filma „Joker“. Po interijerima i eksterijerima vidljivo je da redatelj Todd Philips ide sličnim putem kao i u prvom filmu, ali postoji jedna ogromna razlika.

„Koristimo glazbu da nas upotpuni, da uravnoteži lomove u nama“, kaže narator u traileru prateći sudbonosni susret Arthura Flecka, odnosno Jokera i Harleen Quinzel, odnosno Harley Quinn u umobolnici zatvorenog tipa. Najava je to neobične žanrovske naravi nastavka tmurnog i ozbiljnog prvog filma koji je Joaquinu Phoenixu donio Oscara za glavnu mušku ulogu prije pet godina. Naime, ovaj psihološki triler je usput i mjuzikl i vjerojatno nema filmofila na ovom svijetu koji s nestrpljenjem ne očekuje tu neobičnu kombinaciju s jednim od najpoznatijih negativaca u svijetu stripa i filma u središtu radnje.

Drugi nastavak Jokera nosi puni  naziv „Joker: Folie à Deux”. Ovo potonje je medicinski termin koji u doslovnom prijevodu znači „ludilo u dvoje“, a u medicinskom inducirani sumanuti poremećaj.

Moglo bi se reći da prilično precizno opisuje priču u filmu o dvoje poremećenih ljudi koji ulaze u sudbinsku vezu. Iz prvog filma gotovo da i ne pamtimo nijednog lika osim Phoenixa, koji je na neki način učinio film monodramom kojom glumački dominira, iza ovog će u sjećanju sigurno ostati lik Harley Quinn koju igra Lady Gaga, pjevačica koja je u posljednje vrijeme razvila i respektabilnu filmsku karijeru upečatljivim ulogama u filmovima „A Star Is Born“ i „House Of Gucci“.  Osim nje, glumačkom ansamblu dodana su još dva nova velika glumačka imena. Riječ je o karakternom irskom glumcu Brendanu Gleesonu  i svestranoj Catherine Keener. U kojim ulogama, to još nije objavljeno.

Inače, originalno nije bilo zamišljeno da „Joker“ dobije nastavak, no činjenica da je sa samo sedamdesetak milijuna dolara dosegao zaradu na kino blagajnama od preko milijardu, sve su strane, od redatelja Philipsa, preko Joaquina Phoenixa, do Warnera i partnera iz DC Comics itekako bili zainteresirani za nastavak, pa makar i riskirali da Jokera prikažu kroz jedan mjuzikl i da ovaj put na film potroše 200  milijuna dolara.

Film će se pred kino gledateljima naći 4. listopada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini