TRIK

Znamo kako oprati jastuke u perilici, a da se ne "deformiraju"

| Autor: Sanda Milinković
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ukrasni jastuci na kojima tako rado odmorimo uz gledanje serije ili pak jastuci na kojima spavamo, skupljaju mrtve stanice kože, upijaju znoj i rasadnik su grinja, bakterija i alergena.

Bijeli jastuci na kojima spavamo, mogu poprimiti žućkaste nijanse ako se ne peru redovito, a uzrok promjeni boje su znoj i sredstva za njegu kože (poput krema i losiona) koje naši jastuci upijaju tijekom večeri.

Prema pisanju portala Healthline, jastuci bi se trebali prati nekoliko puta godišnje da bi ostali čisti.

Mnogi izbjegavaju pranje jastuka, što zbog zaborava, a što zbog činjenice da se nerijetko u perilici rublja izgužvaju i “deformiraju” zbog čega im je teško vratiti originalni oblik na kojem smo navikli spavati.

Na Facebook stranici pod naslovom “Mrs Hinch Cleaning Tips” na kojoj ekipa razmijenjuje savjete za čišćenje doma, otkrio se jedan trik koji pomaže da jastuci ostanu mekani, čvrsti i u originalnom obliku nakon pranja u perilici.

“Operite ih u perilici rublja zajedno s čistom lopticom za tenis koja će spriječiti njihovu deformaciju” i “Trik s lopticom za tenis je jedini koji funkcionira. Nemojte ih tako prati previše često, ali zaista čini čuda”, pisali su korisnici Facebooka.

Naime, loptica za tenis koja poskakuje u perilici rublja sprječava da se vlažno punjenje jastuka nakupi u jednom kutu i zgužva, pa jastuci ostaju čvrsti i nepromijenjenog oblika, prenosi The Mirror.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum